KRÉMOVÁ POLIEVKA Z PEČENEJ HOKKAIDO TEKVICE

- 3

IMGP4814

Tak a máme tu september, čas nových začiatkov, najmä tých školských… Mesiac, v ktorom na dvadsiaty tretí deň nastane jesenná rovnodennosť, prvý jesenný deň a už to začne byť s tým denným svetlom kapánek horšie… A na tridsiaty výjde kniha 🙂 Pomaly, ale isto prídu na rad hrušky, jablká a moje obľúbené hokkaido ? Tu je prvý tohtosezónny hokkaidoidný recept odo mňa ? Krémová jasnooranžová polievka, tak krémová a hustá, že sa s ňou isto iste neoblejete ? A určite nevynechajte schwarzwaldský čips ?

IMGP4800

Potrebujeme:

hokkaido tekvicu

mrkvu

šťavu z pomaranča

olivový olej

balzamikový ocot

mlieko (môžeme použiť aj rastlinné, ideálne kokosové)

vodu

curry korenie

soľ

muškátový oriešok

rozmarín

schwarzwaldskú šunku

tekvicové semienka

tekvicový olej na záverečné dochutenie

IMGP4803

Hokkaido tekvicu očistíme, rozrežeme, vydlabeme semienka a nakrájame ju na mesiačiky (aj so šupkou). Čím viac hokkaido dáme, tým budeme mať polievku hustejšiu. Ja som dala polovicu tekvice ako na obrázku. Pridáme nakrájanú a očistenú mrkvu, pokvapkáme balzamikovým octom (ja som mala červený, ale môže byť aj biely), olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 30-40 minút.

IMGP4806

Keď je zelenina upečená, necháme ju trošku vychladnúť, dno MioMatu (alebo hrnca, v ktorom chceme polievku pripravovať) potrieme olivovým olejom a nakrájanú zeleninu doň vložíme. Pridáme curry korenie, štipku muškátového orieška, vetvičku rozmarínu, šťavu z pomaranča a soľ, prilejeme vodu a mlieko (pomer je na nás) po rysky Min/Max a zapneme program Mash/Soup. Ak Miomat nemáme, polievku uvaríme klasicky a na záver ju rozmixujeme ponorným mixérom. Kým sa polievka varí, na suchej panvici si opečieme schwarzwaldskú šunku a semienka tekvice. Polievku podávame spolu s týmito chuťovkami pokvapkanú tekvicovým (ak nemáme, tak olivovým) olejom 🙂

IMGP4813

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Ako sa vám tento recept páči?

3 Responses

  1. […] hokkaido polievky, sú chutné a aj skvele zasýtia. Už som jednu v Miomate robila (nájdete ju tu http://moje-jedlo.sk/kremova-polievka-pecenej-hokkaido-tekvice/ ) a môžete si urobiť aj takúto s ružovým korením, podľa toho, na akú máte práve chuť, […]

     
  2. Klara
    | Odpovedať

    Veľmi pekné fotky ste spravili :O. Mám veľmi rada rôzne jedla z tekvice – ďakujem za nejaké ďalšie inšpirácie ako tekvicu spracovať.

     
    • moje.jedlo
      | Odpovedať

      Ďakujem pekne, ja zbožňujem hokkaido, takže recepty vymýšľam veľmi rada 🙂 Poteším sa, ak vyskúšate 🙂

       

Pridaj komentár