Hlavné jedlá s mäsom

KURACIE NUGETKY (bez smaženia, bez vajec, bez lepku)

Zistila som, že kuracie nugetky sú celkom obľúbené jedlo. Veď prečo inak by boli v ponuke v mnohých fast foodoch, v reštauráciách, v zoo, na kúpaliskách, a dokonca takmer v každom detskom menu. Vychádza mi z toho, že je to celkom fajn strava pre deti. A keď pre deti, tak aj pre dospelých. Hmm.. naozaj? Poďme si ich urobiť trošku inak, trošku zdravšie, zo surovín, ktoré máme bežne doma. A bez kvanta oleja 🙂
IMGP4159

Potrebujeme:

kuracie prsia (šťavnatejšia verzia – vykostené kur. stehná)

hustý biely jogurt (napr. grécky, smotanový)

corn flake strúhanka (alebo iná)

soľ

korenie

olivový olej

Ako príloha: zemiaky, šalát
IMGP4157

Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Mäso (či už použijeme kuracie prsia, ktoré sú vo finále troška suchšie alebo vykostené kuracie stehná je už na nás) umyjeme, zbavíme prípadných nedostatkov, kože alebo kostí, nakrájame na menšie kúsky a posolíme.

Pripravíme si dve misky, do jednej dáme hustý biely jogurt s korením (podľa chuti môžeme pridať aj cesnak, či rozmarín), do druhej corn flake strúhanku. Ak nemáte corn flake strúhanku, môžete si ju vyrobiť z klasických corn flake lupienkov tak, že prejdete valčekom po balíčku zbavenom vzduchu. Alebo tĺčikom na mäso. Alebo môžete, samozrejme, použiť aj klasickú „rožkovú“ strúhanku 🙂 Strúhanku odporúčam dať do uzatvárateľnej nádoby.

Pripravené osolené mäsko vložíme najskôr do jogurtovej zmesi, potom ho preložíme do (uzatvárateľnej) misky so strúhankou a jemne pretrasieme. Strúhanka sa nalepí na jogurt. Potom obalené mäso poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme zemiaky posypané soľou, cesnakom, korením a pečieme na 180 stupňoch asi 20-30 minút (záleží od rúry). Nepečieme pridlho, aby nám mäso nevyschlo. Ak treba, mäsko po čase môžeme aj pretočiť.

Podávame so zeleninovým šalátom 🙂
IMGP4156

Pridaj komentár