Dnes len taká rýchlovka do kategórie obed so sebou 🙂 Kuracie prsia na prírodno v horčicovo medovej omáčke a ako príloha – pečená hokkaido tekvica 🙂 Rýchle, chutné, výživné 🙂
Potrebujeme (pre 2 osoby):
1 menšiu hokkaido tekvicu
2 ks kuracích pŕs
soľ
korenie
olej na opekanie
Na omáčku potrebujeme:
2 lyžice medu
2 lyžice horčice
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica vínneho octu (ja som použila fialový)
Hokkaido tekvicu umyjeme, rozpolíme, vydlabeme semienka, nakrájame na mesiačiky, posolíme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 20 minút (resp. podľa potreby). Kým sa pečie, mäsko umyjeme, nasolíme, okoreníme a prudko opečieme na tuku (olivový olej, bravčová masť, kokosový olej, maslo – čo kto uprednostňuje) z oboch strán. Snažíme sa odhadnúť správny čas, aby mäso nebolo ani suché a ani nedopečené. Neprepichujeme ho vidličkou, aby šťava nevytiekla.
Omáčku pripravíme veľmi jednoducho – zmiešame med, olej, ocot a horčicu, vymiešame do hladka a pripravené upečené mäso ňou len na tanieri prelejeme. Hotovo 🙂
Pridaj komentár