Občas dostanem chuť na mäsko „na sladko“ a zároveň i „na pikantno“ 🙂 Vždy to istí jablko a chilli paprička do omáčky 🙂 Jablko naviac zahustí omáčku. Navyše – mäta dodá mäsku exotickú príchuť
Potrebujeme:
kuracie prsia
1-2 jablká
½ červenej papriky
1 cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
veľká hrsť mäty
kúsok chilli papričky
kari korenie
mleté čierne korenie
balzamikový ocot
šťava z citróna
sójová omáčka Tamari
ako príloha ryža
Na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak a opečieme. Potom pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia, zatiahneme ich z každej strany a pokvapkáme balzamikovým octom a citrónovou šťavou, poopekáme ich a vyberieme von na vedľajší tanierik. Do výpeku dáme kvapku sójovej omáčky, citrónovú šťavu, kari korenie, papriku, chilli papričku, hrsť nasekanej mäty a jablko nakrájané na menšie kúsky (aby sa rozpadlo). Poopekáme a potom vrátime naspäť mäsko, aby sa všetky chute prepojili. Podávame s ryžou 🙂 Na tanieri ešte pokvapkáme sójovou omáčkou pre lepšiu chuť.
Pridaj komentár