KURACIE PRSIA SO ZELENÝMI FAZUĽKAMI

V týždni som si urobila na obed túto dobrotu. Je to veľmi rýchle, ak si deň dopredu (alebo aspoň ráno) namarinujete mäsko, za pár minút máte obed na stole, aj keď ste práve došli vyhladovaní z práce. Ako ja. Kým sa mäso restovalo, pripravila som si čerstvú ryžu, hotovka za 15 minút 🙂 Nemusíte siahať po rýchlom občerstvení, toto jedlo sa dá ľahko prihriať aj v práci, navyše presne viete, akej kvality a pôvodu suroviny ste použili. Jedlo je prirodzene bezlepkové a bezlaktózové (ak použijete bezlaktózové maslo alebo olej aj pri fazuľkách)

Potrebujeme (pre 2 osoby):

2 ks kuracích pŕs

3 lyžice sójovej omáčky Tamari

bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, rozmarín)

1 lyžička údenej červenej papriky

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice oleja + ďalší olej na restovanie

soľ, korenie

citrónová šťava

cibuľa

Príloha: ryža a zelené fazuľky na masle

Mäso nakrájame na menšie kúsky a necháme ho marinovať v zmesi oleja, sójovej omáčky, roztlačeného cesnaku, byliniek, červenej papriky, citrónovej šťavy a korenia. So soľou opatrne, sójová omáčka je dosť slaná. Marinujeme podľa možností minimálne hodinku, potom si na rozohriatej panvici orestujeme cibuľu nakrájanú na pásiky a pridáme aj namarinované mäso. Orestujeme do mäkka, nerestujeme pridlho, aby sa mäso nevysušilo, vezmeme si najhrubší kúsok a ak nie je surový ten, je uvarené všetko. Mäso vyberieme a do panvice vložíme plátok masla a poopekáme na ňom očistené a nakrájané (lepšie sa jedia) zelené fazuľky. Podávame napr. s ryžou alebo s inou obľúbenou prílohou.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár