Hlavné jedlá s mäsom

KURACIE ROLKY S FIGAMI A RUKOLOVO-BRYNDZOVOU PLNKOU

Tak si to predstavte: kuracie mäso, rukola, bryndza, figy a ešte aj šampiňony. Že zvláštne? Ale dobré! Mierna slanosť bryndze s pikantnou rukolou a figa ako čerešnička na torte 🙂 Dnes sme mali túto kombináciu na obed a mňam, vydarilo sa 🙂 Skvele sa k tomuto jedlu hodia zemiaky pečené v šupke, ktoré som len tak poukladala na mriežku okolo pekáča do rúry 🙂 IMGP2856 IMGP2859

Potrebujeme:

kuracie prsia (podľa počtu osôb, ja som použila 3 ks)

2 hrste rukoly

cca 200 g bryndze (mala by byť 100% ovčia, treba čítať zloženie)

1 balenie šampiňónov

asi 5 sušených fíg

soľ, korenie

tuk (napr. maslo)

zemiaky

 

IMGP2863

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a narežeme na tenšie a širšie plátky. Pokoreníme ich a potrieme „zelenou zmesou“. Tú si vyrobíme tak, že v ponornom mixéri rozmixujeme rukolu a pridáme bryndzu. Soliť veľmi netreba, bryndza je slaná. Touto zmesou potrieme prsia, uložíme na ne plátok figy, zatočíme a prepichneme špáradlom. Pekáč potrieme tukom a všetky rolky naň poukladáme. Zvyšnú rukolovo bryndzovú plnku natlačíme do nožičiek zbavených šampiňónov a natrieme na rolky. Nožičky šampiňónov môžeme použiť do polievky alebo ich uložiť medzi mäsko a upiecť všetko spoločne. Všetko uložíme do pekáča (viď prvá foto), posypeme korením a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 250 stupňov. Pri tejto teplote pečieme asi 5 minút, potom teplotu stiahneme na 130 stupňov, aby sa mäso veľmi nevysušilo a pečieme asi 30-40 minút.

IMGP2867

 

Podávame so zemiakmi pečenými v šupke 🙂
IMGP2869

3 thoughts on “KURACIE ROLKY S FIGAMI A RUKOLOVO-BRYNDZOVOU PLNKOU

Pridaj komentár