Eintopf, teda jedlo z jedného hrnca, skvele využijete nielen na dovolenke, ale aj bežne doma, keď sa Vám nechce dlho stáť pri sporáku a narobiť veľa neporiadku 🙂 Jednoducho všetko vložíte do jedného hrnca a je to. Do tohoto eintopfu som zakomponovala letnú zeleninu – paradajky a papriku. Pokojne pridajte aj cuketu. Na „prilepšenie“ som pridala domácu klobásku a na záver nechala v rúre rozpustiť mozzarelu… Jeme jednoducho s bagetkou (recept napr tu).
Potrebujeme:
1 cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
½ póru
3 papriky
1 šálku vopred uvarenej fazule
1 šálku paradajkovej šťavy (pretlaku)
domácu klobásku
paradajky
mozzarelu
soľ
korenie
rozmarín
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme kúsok póru, cesnak, papriku a restujeme spoločne. Potom pridáme uvarenú fazuľu, paradajkový pretlak/šťavu, klobásku nakrájanú na kolieska, paradajky, zvyšok póru, rozmarín a dáme do rúry zapiecť na asi 15 minút na 180 stupňov Celzia.
Potom obložíme mozzarelou a necháme ju vo vypnutej rúre roztiecť. Podávame s bagetkou 🙂
One Response
LETNÝ EINTOPF S FAZUĽOU A MOZZARELOU - Najlepšie blogy
[…] LETNÝ EINTOPF S FAZUĽOU A MOZZARELOU zobrazený najskôr Moje […]