LIESKOVCOVÁ TORTA S TVAROHOVÝM KRÉMOM A OVOCÍM (bez múky)

- 2

V poslednom čase som si veľmi obľúbila korpusy bez múky. Okrem toho, že sú prirodzene bezlepkové, sú i obláčikovo ľahké, nadýchané, vláčne a zároveň jemné. Základom sú dobre vyšľahané bielky. Mám na to starý dobrý osvedčený trik – pred šľahaním pridám k bielkom malú štipku soli. Potom sneh stojí ako armáda a bez problémov sa s ním dá pracovať. 

K tomuto korpusu som pripravila tvarohovo – jogurtový krém a posypala ovocím – rýchla, jemná a ľahká tortička na každú príležitosť je na svete 🙂

PS: Ak nemáte/nemôžete lieskovce, pokojne môžete použiť aj iný druh orechov.

Potrebujeme:

4 žĺtky

4 bielky

4 lyžice cukru

100 g nasucho opečených lieskovcov

2 lyžice kakaa

štipku soli

Na krém:

180 g bieleho jogurtu

500 g tvarohu

cukor alebo iné sladidlo podľa chuti

¼ lyžičky bourbon vanilky

Ovocie na ozdobenie (mango, jahody, čučoriedky)

Lieskovce opečieme na suchej panvici, zabalíme ich do čistej utierky a šúchaním z nich odstránime šupky.

Potom ich presypeme do mixéra a zomelieme na múku.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s cukrom na tuhý sneh a postupne do nich zašľahávame orechy, kakao a žĺtky.

Takto pripravené cesto nalejeme do tortovej formy (ideálne s priemerom 26 cm) a pečieme na 180 stupňov asi 30-40 minút. Kým sa korpus pečie, pripravíme si krém. Tvaroh zmiešame s jogurtom, vanilkou a cukrom (alebo iným sladidlom) podľa chuti. Upečený korpus oddelíme od formy, preložíme na tanier a natrieme naň tvarohový krém. Ozdobíme ovocím podľa chuti a podávame.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

2 Responses

  1. Martina
    | Odpovedať

    Dobry den, prosim vas cukor ide aj do cesta? Lebo v popise to nie je…dakujem

     
    • moje.jedlo
      | Odpovedať

      Dobrý deň, nevšimla som si komentár, ale je to tam: „Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s cukrom na tuhý sneh a postupne do nich zašľahávame orechy, kakao a žĺtky.“

       

Pridaj komentár