MAKOVÁ TORTA S KRÉMOM Z BIELEJ ČOKOLÁDY A MASCARPONE

- 1

Tak tu je sľúbený recept na tortu, ktorá v podstate zastrešila dve oslavy 🙂 Oslávila som ňou nielen svoje narodeniny, ale aj to, že na mojej FB stránke MOJE JEDLO je už 10.000 fanúšikov 🙂 Ťeším sa a ďakujem 🙂

IMGP4175

Na 1 korpus s priemerom 26 cm potrebujeme:

120 g mäkkého masla

60 g kokosového cukru (alebo iného)

3 žĺtky

3 bielky

štipku soli

40 g mletého maku

40 g hladkej špaldovej múky

3 lyžice mlieka

½ lyžičky bourbon vanilky v prášku

1 lyžička vínneho kameňa

Na plnku, ktorá vystačí na 3 korpusy potrebujeme:

200 g bielej čokolády

500 g mascarpone

250 ml šľahačky

1 stužovať šľahačky

IMGP4172

Každý korpus som si pripravila zvlášť. Do misky som vložila mäkké (nie roztopené) maslo, pridala cukor, vanilku a vymiešala. Potom som pridala 3 žĺtky, mlieko, mak, múku zmiešanú s vínnym kameňom a na záver vyšľahaný sneh z bielkov a štipky soli. Celú zmes som vyliala a rozotrela do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom 26 cm. Korpus pečieme asi 10 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Každý korpus potom necháme vychladnúť na mriežke aj s papierom na pečenie. Ak máte iba jednu formu, vždy ju pred dalším pečením umyte a vystelte novým papierom na pečenie.

IMGP4181

Príprava krému je veľmi jednoduchá, nad parou rozpustíme čokoládu, necháme ju trošku vychladnúť a potom do nej primiešame mascarpone a šľahačku vyšľahanú s jedným stužovačom šľahačky. Pred šľahaním musí byť dobre vychladená.IMGP4189

Všetko spolu zmiešame a natierame na pripravený korpus zbavený papiera. Posypeme ovocím a postupne navrstvíme aj ostatné korpusy. Vrch koláča posypeme zvyšným ovocím, mandľami a lístkami medovky. Dáme vychladnúť a potom vychutnávame 🙂

IMGP4194

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

One Response

  1. […] MAKOVÁ TORTA S KRÉMOM Z BIELEJ ČOKOLÁDY A MASCARPONE zobrazený najskôr Moje […]

     

Pridaj komentár