Tak tu je sľúbený recept na tortu, ktorá v podstate zastrešila dve oslavy 🙂 Oslávila som ňou nielen svoje narodeniny, ale aj to, že na mojej FB stránke MOJE JEDLO je už 10.000 fanúšikov 🙂 Ťeším sa a ďakujem 🙂
Na 1 korpus s priemerom 26 cm potrebujeme:
120 g mäkkého masla
60 g kokosového cukru (alebo iného)
3 žĺtky
3 bielky
štipku soli
40 g mletého maku
40 g hladkej špaldovej múky
3 lyžice mlieka
½ lyžičky bourbon vanilky v prášku
1 lyžička vínneho kameňa
Na plnku, ktorá vystačí na 3 korpusy potrebujeme:
200 g bielej čokolády
500 g mascarpone
250 ml šľahačky
1 stužovať šľahačky
Každý korpus som si pripravila zvlášť. Do misky som vložila mäkké (nie roztopené) maslo, pridala cukor, vanilku a vymiešala. Potom som pridala 3 žĺtky, mlieko, mak, múku zmiešanú s vínnym kameňom a na záver vyšľahaný sneh z bielkov a štipky soli. Celú zmes som vyliala a rozotrela do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom 26 cm. Korpus pečieme asi 10 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Každý korpus potom necháme vychladnúť na mriežke aj s papierom na pečenie. Ak máte iba jednu formu, vždy ju pred dalším pečením umyte a vystelte novým papierom na pečenie.
Príprava krému je veľmi jednoduchá, nad parou rozpustíme čokoládu, necháme ju trošku vychladnúť a potom do nej primiešame mascarpone a šľahačku vyšľahanú s jedným stužovačom šľahačky. Pred šľahaním musí byť dobre vychladená.
Všetko spolu zmiešame a natierame na pripravený korpus zbavený papiera. Posypeme ovocím a postupne navrstvíme aj ostatné korpusy. Vrch koláča posypeme zvyšným ovocím, mandľami a lístkami medovky. Dáme vychladnúť a potom vychutnávame 🙂
One Response
MAKOVÁ TORTA S KRÉMOM Z BIELEJ ČOKOLÁDY A MASCARPONE - Najlepšie blogy
[…] MAKOVÁ TORTA S KRÉMOM Z BIELEJ ČOKOLÁDY A MASCARPONE zobrazený najskôr Moje […]