Mäsko na paličke

Ako stvorené na grilovačku, ako stvorené na párty. Ale ani nedeľný, či hociaký iný obed s ním nepokazíte. Skvele sa hodí so šalátom TABBOULEH, ktorý som tentokrát urobila s quinoou a pridala červenú cibuľku. Mňam 🙂

IMGP3100

 

Potrebujeme:

½ kg hovädzieho mäsa (doma zomleté)

1 veľkú cibuľu

asi 20 lístkov mäty

čierne korenie

zelené korenie

1 feferónka

šťava z polovice citróna

2 strúčiky cesnaku

soľ
IMGP3103

Mäso zomelieme, okoreníme čerstvo namletým zeleným a čiernym korením, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak a bylinky. Pridáme šťavu z citróna a vypracujeme fašírku. Necháme odstáť v chladničke aspoň 2 hodinky, aby sa chute prepojili a potom ním obalíme „paličku“. Rozpálime gril a mäso opečieme… Podávame so šalátom.

IMGP3104

Šalát TABBOULEH pripravíme podľa tohoto receptu, miesto bulguru som použila Quinou a pridala som červenú cibuľu.

IMGP3105

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár