Ako stvorené na grilovačku, ako stvorené na párty. Ale ani nedeľný, či hociaký iný obed s ním nepokazíte. Skvele sa hodí so šalátom TABBOULEH, ktorý som tentokrát urobila s quinoou a pridala červenú cibuľku. Mňam 🙂
Potrebujeme:
½ kg hovädzieho mäsa (doma zomleté)
1 veľkú cibuľu
asi 20 lístkov mäty
čierne korenie
zelené korenie
1 feferónka
šťava z polovice citróna
2 strúčiky cesnaku
soľ
Mäso zomelieme, okoreníme čerstvo namletým zeleným a čiernym korením, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak a bylinky. Pridáme šťavu z citróna a vypracujeme fašírku. Necháme odstáť v chladničke aspoň 2 hodinky, aby sa chute prepojili a potom ním obalíme „paličku“. Rozpálime gril a mäso opečieme… Podávame so šalátom.
Šalát TABBOULEH pripravíme podľa tohoto receptu, miesto bulguru som použila Quinou a pridala som červenú cibuľu.
Pridaj komentár