MRKVOVÉ LIEVANCE S POMARANČOM

Akosi sa mi v košíku s ovocím rozmnožili pomaranče. Krátkym zamyslením sa nad udalosťami posledných dní som prišla na to, že za to bude zodpovedná Veľká noc. Moji chalani počas šibačky vyšibali každý asi dve kilá pomarančov. Skvelá príležitosť na nový recept 🙂 Rýchly, jednoduchý, bezlepkový, bezcukrový a mňam 🙂 Do cesta som pridala postrúhanú mrkvu, aby cesto mierne osladila. Rozdrvený badián spolu s pomarančovou kôrou dodali jedinečnú chuť, ktorú si určite zamilujete 🙂 

Ak sa vám moje recepty páčia, budem vďačná za váš hlas v súťaži bloger roka 🙂 Hlas treba potvrdiť kliknutím na potvrdzovací link cez zadaný email, až vtedy sa stáva platným. Ďakujem 🙂

Potrebujeme:

2 vajcia (ak nechcete použiť vajcia, odporúčam tento recept)

1 stredne veľkú mrkvu

1 pomaranč (kôru i šťavu)

asi 5-6 lyžíc pohánkovej múky (pre neceliatikov možno nahradiť špaldovou alebo pšeničnou)

asi 1 šálku vody (alebo (rastlinného) mlieka)

1 lyžičku prášku do pečiva s vínnym kameňom

1 ks badiánu

1 lyžicu oleja + olej na potieranie panvice/waflovača

Do misky dáme najemno postrúhanú mrkvu, vajcia, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, lyžicu oleja, pomarančovú kôru i šťavu a zamiešame. Množstvá surovín berte odhadom, ide o to, aby bolo cesto „palacinkovej“, mierne hustej konzistencie. Badián v mažiari rozdrvíme čo najjemnejšie a preosejeme cez sitko do misky a primiešame k ostatným surovinám. Zmes necháme asi 15 minút postáť a potom vymastíme panvicu alebo waflovač a robíme lievance (wafle). Pečieme podľa potreby. Na tanieri ich dekorujeme ľubovoľným ovocím, lekvárom, jogurtom, arašidovým maslom – čímkoľvek, čo máme radi. Pokvapkáme medom a podávame.

Viac podobných (nielen) raňajkových receptov nájdte aj v mojich knihách, ktoré si môžete objednať kliknutím na foto vpravo hore.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár