Home made · Šaláty / nátierky

NAKLADANÁ GRILOVANÁ PAPRIKA S KOZÍM SYROM

IMGP4130

Túto dobrotu odporúčam všetkými dvadsiatimi. A rovno do najväčšieho pohára, aký nájdete. Je to delikatesa a hit mojej chladničky tohoto leta 🙂 A keď si k tomu pripravíte domáce „francúzske“ bagety s ľanovými semienkami, budete sa zalizovať aj za ušami. Teda…priznávam bez mučenia, že ja som sa zalizovala 🙂 😀

IMGP4135

Potrebujeme:

Papriku (čím viac, tým lepšie, pretože pečením stratí z objemu)

kozí syr (alebo Feta)

kvalitný panenský olivový olej

bylinky – napr. tymián

soľ podľa potreby – záleží od slanosti syra

IMGP4061

Papriku umyjeme, poukladáme na mriežku, neodstraňujeme jadrovníky. Takto pripravenú papriku dáme do rúry pod gril na 250 stupňov asi 30 minút z každej strany, kým nesčernie. Tip: pod mriežku s paprikami dajte plech, do ktorého bude môcť kvapkať tekutina z papriky, ušetríte si prácu s umývaním rúry.IMGP4067

Po upečení, teda ugrilovaní, vyzerá paprika nejako takto, vidíte, že objem sa stratil. Papriky by mali byť takto opečené z oboch strán. Necháme ich vychladnúť a potom z nich opatrne stiahneme čierne časti. IMGP4070

Vyberieme jadrovník a papriky nakrájame na menšie kúsky.IMGP4073 (1)

Dáme ich na dno pohára a pridáme syr a bylinky. Ak treba, tak aj soľ.IMGP4075

Zalejeme olivovým olejom a pokračujeme ďalej vo vrstvení. IMGP4077

Na záver pohár pretrasieme, aby olej zašiel všade a ešte podľa potreby dolejeme. Zatvoríme a na noc dáme do chladničky, aby sa všetky chute prepojili. Na druhý deň podávame 🙂 Nakladané papriky môžeme papať samostatne alebo k nim pridať paradajky, či zakomponovať ich do šalátu (napr. tu  alebo tu) . A to pečivo do toho oleja… to jednoducho musí byť… 🙂

IMGP4140

 

5 thoughts on “NAKLADANÁ GRILOVANÁ PAPRIKA S KOZÍM SYROM

Pridaj komentár