ORECHOVÁ BÁBOVKA SO ŠKORICOU A S BRUSNICAMI

- 2

Orechová bábovkaMoja najobľúbenejšia jesenná činnosť v záhrade je zber orechov. Nevadí mi ísť pod strom aj 2x denne a prehŕňať sa v šuštiacom lístí s vidinou objavenia malých hnedých guľôčok. Pri lúpaní orechov už ale až taká ochotná nie som, moje nechty si to vždy odnesú, no stačí si predstaviť lahodnú chuť bábovky a lúskam o 106. Ako aj včera. A vy si dnes môžete pripraviť túto skutočne delikátnu bábovku, ktorá nie je vôbec suchá a navyše ju jemne doladia sušené brusnice. Taká jesenná delikatesa k teplým večerom a čajom. Vyskúšate?

Potrebujeme:

1 šálku mletých orehov

1 šálku hladkej špaldovej múky

1 prášok do pečiva

1 lyžicu škorice

¾ šálky cukru

3 vajcia

½ šálky oleja

½ šálky mlieka

1-2 hrste sušených brusníc

olej a orechy na vysypanie formy

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, orechy, škoricu, mlieko a olej. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého opatrne primiešame sneh z vyšľahaných bielok a na záver brusnice. Bábovkovú formu vymažeme olejom a vysypeme orechmi. Cesto do formy opatrne nalejeme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 45 minút. Po upečení bábovku necháme asi 10 minút vychladnúť, potom opatrne oddelíme upečenú bábovku od formy a vyklopíme na tanier. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

2 Responses

  1. Mery
    | Odpovedať

    Mohla by som namiesto vlasskych orechov pouzit mandlovu muku, nie?:)

     
    • moje.jedlo
      | Odpovedať

      Myslím, že by to šlo 🙂

       

Pridaj komentár