Mafiny deti zbožňujú. Dajú sa poľahky zabaliť na desiatu, či na výlet. Tentokrát som skombinovala 6 ingrediencií v ľahko zapamätateľnom pomere do tej správnej, chuťovo vyváženej maškrty. Ak použijete bezlepkové vločky, môžu si pochutiť i bezlepkáči. Mafiny neobsahujú ani mliečnu zložku. A môžete po nich siahnuť aj v prípade, že práve redukujete svoju váhu a zapadajú vám do celkového denného príjmu. Jednoducho mafiny (takmer) pre každého. Názov síce zaváňa jeseňou, no dobre padnú i v zime. Orechy, vločky, hrušky (alebo aj jablká) – to predsa stojí za vyskúšanie! Jeden malý koláčik v košíčku má plno tej správnej energie 🙂
Potrebujeme:
3 celé vajcia
3 lyžice cukru (napr. z kokosových kvetov)
3 lyžice oleja
1 šálka ovsených vločiek (pre celiatikov sú vhodné bezlepkové ovsené vločky)
1 šálka orechov (kombinácia mandle a vlašské orechy)
1 lyžica prášku do pečiva s vínnym kameňom
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Zomelieme vločky i orechy a zmiešame ich s práškom do pečiva. Prisypeme ich k vajíčkovo cukrovej zmesi, pridáme olej a dobre premiešame. Vznikne nám hmota, ktorou plníme pripravené košíčky.
Na vrch uložíme na kocky nakrájané ovocie a dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov piecť. Pečieme podľa potreby, odhadom cca 25 minút, ale každá rúra pečie trochu inak, tak si to treba odsledovať.
2 Responses
smatuskova
Skúšala som a celkom ma prekvapilo dosť hutné cesto, aj po dopečení…. Je „šálka“ menej ako „hrnček“? Lebo ja som dala za 2,5dcl hrnček vločiek i orechov a celkom sa mi do toho pýtala nejaká tekutina….
Ináč celkom chutné, zvlášť pre deti na desiatu/olovrant… Nám, závislákom od cukru, sú menej sladké 😉
moje.jedlo
Dobre ste dali, možno ste mali iný typ vločiek ako ja a potrebovali tekutiny viac – pokojne ste mohli dať. Všetko je to individuálne…