Už máte všetko pripravené na zajtrajšie oslavy konca roka? Ak hľadáte niečo chutné a zároveň trošku zdravšie na zahryznutie, skúste tieto pagáčiky z cottage cheese. Sú ľahučké ako obláčik a jemné ako pavučinka. Vyskúšate?
Potrebujeme:
200 g cottage cheese (aj s tekutinou)
230 g hladkej špaldovej múky
½ prášku do pečiva bez fosfátov
100 g kyslej smotany
1 malá lyžička soli
5 lyžíc oleja
vajíčko na potretie a sézam na posypanie
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cottage cheese, smotanu, soľ a olej. Vypracujeme pružné cesto, ktoré dáme odpočívať do chladničky na asi 30 minút. Potom cesto vyberieme a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na asi 1 cm plát. Z tohoto plátu potom vykrajujeme rôzne tvary podľa chuti. Vykrojené pagáčiky poukladáme na plech, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom (ja som použila len bielok, ktorý mi zostal z iného pečenia) a posypeme sézamom, či rascou alebo makom. Pečieme vo vyhriatej rúre najskôr 10 minút na 160 stupňov (aby sa pekne zdvihli) a zvyšok času na 180 stupňoch. Pečieme do ružova. Upečené necháme vychladnúť a potom preložíme na tanier alebo do dózy.
Pridaj komentár