PAGÁČIKY Z COTTAGE CHEESE

Pagáčiky z cottage cheeseUž máte všetko pripravené na zajtrajšie oslavy konca roka? Ak hľadáte niečo chutné a zároveň trošku zdravšie na zahryznutie, skúste tieto pagáčiky z cottage cheese. Sú ľahučké ako obláčik a jemné ako pavučinka. Vyskúšate?

Potrebujeme:

200 g cottage cheese (aj s tekutinou)

230 g hladkej špaldovej múky

½ prášku do pečiva bez fosfátov

100 g kyslej smotany

1 malá lyžička soli

5 lyžíc oleja

vajíčko na potretie a sézam na posypanie

 

Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cottage cheese, smotanu, soľ a olej. Vypracujeme pružné cesto, ktoré dáme odpočívať do chladničky na asi 30 minút. Potom cesto vyberieme a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na asi 1 cm plát. Z tohoto plátu potom vykrajujeme rôzne tvary podľa chuti. Vykrojené pagáčiky poukladáme na plech, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom (ja som použila len bielok, ktorý mi zostal z iného pečenia) a posypeme sézamom, či rascou alebo makom. Pečieme vo vyhriatej rúre najskôr 10 minút na 160 stupňov (aby sa pekne zdvihli) a zvyšok času na 180 stupňoch. Pečieme do ružova. Upečené necháme vychladnúť a potom preložíme na tanier alebo do dózy.

Pagáčiky z cottage cheese

Pagáčiky z cottage cheese

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár