V poslednom čase mávam akosi pričasto chuť na pizzu. Možno to bude tým počasím, úplne ma láka vychutnávať si čerstvú pizzu kdesi na terase.. Horšie je čakanie na to, kým pizza vykysne, preto je tu tento „zlepšovák“ – pizza z polenty bez kysnutia 🙂 Hotová za pár minút, do polhodky zjedená 🙂 A okrem toho prirodzene bezlepková, takže celiatici – opäť myslím i na vás 🙂 Jemne roztečená Zottarela dodáva svojou chuťou akúsi „čerešničku na torte“, určite ju nevynechajte 🙂
Potrebujeme:
1 šálku instantnej polenty (kukuričná kaša)
cca 2 šálky vody
soľ
plátok masla
paradajkový základ
paradajky
bazalku
Zottarelu

Príprava polenty je veľmi jednoduchá, ak ste už niekedy robili krupičnú kašu, zvládnete i polentu. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme soľ a začneme variť. Keď je voda zahriata (nemusí bublať), za stáleho miešania do nej prisypávame polentu. Miešame a varíme, kým nezhustne, konzistencia by mala byť asi ako krupičná kaša, chladnutím ešte mierne zhustne. Do uvarenej kaše pridáme plátok masla a zamiešame. Kašu rozotrieme do tvaru pizze (alebo do akéhokoľvek iného tvaru) na plech vystlaný papierom na pečenie. Nerobíme veľmi hrubú vrstvu. Z uvedeného množstva výjdu asi 3 takého pizze. Pripravený polentový základ dáme zapiecť na 10 minút do rúry na 180 stupňov.
Potom plech s korpusom vyberieme, natrieme naň paradajkový základ, môžeme pridať i sušenú bazalku a cesnak.

Pizzu obložíme podľa chuti – paradajkami, Zottarelou a čerstvou bazalkou. Dáme dopiecť do rúry.
Upečenú polentovú pizzu necháme chvíľu vychladnúť na plechu, aby sa nám s ňou lepšie manipulovalo, ozdobíme čerstvou bazalkou a vychutnávame 🙂
Pridaj komentár