Tajomstvo úspechu tohoto receptu odhalené! Je to bryndza 🙂 Máj, bryndze čas, je skvelým obdobím na to, aby sme sa bryndze najedli do sýta. Najlepšia je čerstvá, ale ani tieto mafinky nie sú na zahodenie 🙂
Potrebujeme:
1 šálku celozrnnej špaldovej hladkej múky (pre bezlepkové verziu použite pohankovú)
1 lyžičku vínneho kameňa (bezfosfátový prášok do pečiva)
¼ šálky vody (pri bezlepkovej verzii treba vody o pár lyžíc viac)
2 vajcia
4 lyžice olivového oleja
125 g bryndze
2 strúčiky cesnaku
½ červenej cibule
papriku
kukuricu
slaninku
zelenú časť jarnej cibulky
hrsť olív
oregano
mleté čierne korenie
Do misky nasypeme múku a primiešame vínny kameň. Pridáme dve celé vajcia, vodu a olivový olej. Prstami rozdrobíme bryndzu na čo najjemnejšie, pridáme nadrobno nasekanú zelenú časť jarnej cibuľky, červenú cibuľu, papriku, na tenké pásiky nakrájanú slaninku, prisypeme kukuricu, pretlačíme cesnak, môžeme pridať aj olivy, ak máme radi, okoreníme a posypeme oreganom. Podľa slanosti bryndze môžeme aj dosoliť, najskôr však treba ochutnať, aby sme mafinky nepresolili. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré vkladáme do košíčkov. Košíčky som si vyrobila z papiera na pečenie – nožnicami nastriháme z papiera štvorce rozmerov asi 8×8 cm, narežeme na všetkých štyroch stranách a vyložíme nimi mafinový plech. Cesto navrstvíme do košíčkov a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na asi 15-20 minút. Z tohoto množstva mi vyšlo presne 12 ks.
One Response
PIZZOVÉ MUFFINY PO SLOVENSKY (S BRYNDZOU) - Najlepšie blogy
[…] PIZZOVÉ MUFFINY PO SLOVENSKY (S BRYNDZOU) zobrazený najskôr Moje […]