PLNENÁ HOKKAIDO TEKVICA

V lete milujeme zapekané cuketové lodičky, no čo tak urobiť si jesennú verziu z hokkaido tekvice? Použila som kombináciu mleté hovädzie mäso, hríby, bulgur a syr. Pochutili sme si mimoriadne, chuť pečenej tekvice zbožňujem a možno sa inšpirujete i vy 🙂
imgp5973-1

Potrebujeme:

2 hokkaido tekvice

450 g hovadzieho mäsa zo stehna

hrsť sušených hríbov

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice sójovej omáčky (použila som Tamari)

korenie

rozmarín

½ šálky bulguru

soľ

olej na opekanie

mozzarela a čedar

imgp5972

Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, mäso zomelieme a pridáme k cibuli. Pretlačíme cesnak, pridáme rozmarín, sójovku, korenie a restujeme. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme hrsť hríbov, premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť na pomalom plameni. Vo vedľajšom kastróliku si pripravíme bulgur, ja ho robím ako ryžu – pol šálky bulguru prepláchneme vodou a orestujeme na rozpálenom oleji, zalejeme vodou asi 1 cm nad bulgur, posolíme a varíme prikryté asi 10 minút. Keď je všetko hotové, zmiešame to do jednej zmesi.

imgp5974-1

Tekvice prekrojíme na polovice, vydlabeme vnútro a naplníme mäsovo bulgurovou zmesou. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 20 – 30 minút (treba dávať pozor, aby bulgur nestvrdol). Potom pridáme mozzarelu, plátok čedaru a necháme ešte 10 – 15 minút zapiecť.

imgp5977

imgp5978

Viac receptov a inšpirácie nájdete v mojich knižkách Moje skvelé jedlo alebo Moje skvelé koláčiky

imgp5216-1

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár