V lete milujeme zapekané cuketové lodičky, no čo tak urobiť si jesennú verziu z hokkaido tekvice? Použila som kombináciu mleté hovädzie mäso, hríby, bulgur a syr. Pochutili sme si mimoriadne, chuť pečenej tekvice zbožňujem a možno sa inšpirujete i vy 🙂
Potrebujeme:
2 hokkaido tekvice
450 g hovadzieho mäsa zo stehna
hrsť sušených hríbov
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice sójovej omáčky (použila som Tamari)
korenie
rozmarín
½ šálky bulguru
soľ
olej na opekanie
mozzarela a čedar
Na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, mäso zomelieme a pridáme k cibuli. Pretlačíme cesnak, pridáme rozmarín, sójovku, korenie a restujeme. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme hrsť hríbov, premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť na pomalom plameni. Vo vedľajšom kastróliku si pripravíme bulgur, ja ho robím ako ryžu – pol šálky bulguru prepláchneme vodou a orestujeme na rozpálenom oleji, zalejeme vodou asi 1 cm nad bulgur, posolíme a varíme prikryté asi 10 minút. Keď je všetko hotové, zmiešame to do jednej zmesi.
Tekvice prekrojíme na polovice, vydlabeme vnútro a naplníme mäsovo bulgurovou zmesou. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 20 – 30 minút (treba dávať pozor, aby bulgur nestvrdol). Potom pridáme mozzarelu, plátok čedaru a necháme ešte 10 – 15 minút zapiecť.
Viac receptov a inšpirácie nájdete v mojich knižkách Moje skvelé jedlo alebo Moje skvelé koláčiky
Pridaj komentár