Včera som mala chuť na teplú večeru. Natierať domáci chlieb ma už akosi omrzelo a chcelo to zmenu. Tak som nazrela do chladničky, no tá mi ponúkla len obmedzené možnosti: zopár olív, troška bryndze a syru, posledné dve vajíčka, kúsok slaninky. Špajza nebola o nič štedrejšia – cherry paradajky, no pri pohlade na papriky mi to napadlo – BUDÚ PLNENÉ PAPRIKY 🙂 Vzala som teda tento stav ako výzvu a šup šup do práce.
Potrebujeme:
papriku (môže byť akákoľvek, v lete najlepšie tá zo záhradky)
bryndzu
syr Pecorino
vajíčka
červenú cibuľu (alebo aj žltú)
cherry paradajky
zopár plátkov slaniny
olivy
soľ, mleté čierne korenie, bylinky
Papriky som nakrojila pozdĺžne (aj so stonkami), opatrne vybrala jadrovník a žilky. Poukladala som ich do pekáča a naplnila.
Žltá paprika je plnená bryndzou, olivami, cherry paradajkami, slaninkou a nasekaným čerstvým oreganom
Zelená paprika je plnená syrom Pecorino a červenou cibuľkou so slaninkou
Červená paprika je plnená vajíčkom.
Všetko v závere posolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 20 minút, kým nie sú papriky upečené 🙂
Pridaj komentár