POMARANČOVÝ CHLEBÍK A KOKOSOVÝM MLIEKOM

Pozrite, ako dopadol môj nákup červených pomarančov. Na etikete veľkými písmenami nápis POMARANČE ČERVENÉ, tak som ich celá natešená kúpila, dúfajúc, že som vystihla ich sezónu práve včas. Ale keď som ich doma rozrezala, moje nadšenie kleslo rýchlosťou blesku, pretože moja predstava o červenom pomaranči je teda diametrálne odlišná od tejto reality 😀 Čo už robiť s takýmito máločervenými pomarančami? Nuž, to isté, čo s veľmičervenými – zjesť. A tak som ukuchtila tento skvelý chlebík, ktorý môžete pokojne urobiť aj s riadne červenými pomarančami 😀 Inak, ak máte náhodou veľa jabĺk, môžete vyskúšať aj tento Jablkový chlebík.

Potrebujeme:

100 g mäkkého masla (alebo ghee)

80 g trstinového cukru

2 žĺtky

2 bielky

100 g kokosového mlieka

100 g celozrnnej hladkej špaldovej múky

100 g bielej hladkej špaldovej múky

½ balíčka prášku do pečiva (používam s vínnym kameňom)

umytá kôra a šťava z 1 pomaranča

Maslo, žĺtok, cukor a kokosové mlieko vymiešame do jednej kompaktnej zmesi. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, kôru a šťavu z pomaranča a zmes spojíme. Na záver opatrne primiešame tuhý sneh z 2 bielok,  cesto nalejeme do papierom vystlanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 – 30 minút. Skúšame špáradlom, keď ho vyberieme suché, chlebík je upečený.

 

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár