Keď sú rána chladnejšie, akosi automaticky siaham po teplých raňajkách. Zahreje ma dobrá ovsená kaša, teplý čaj, ale aj pomyslenie na blížiaci sa víkend. Dnes som si urobila túto pšenovú kašu, pri jej príprave musíte rátať s 20 – 25 minútami času, preto ak ho nemáte, odložte si tento recept na víkend. Určite vám padne vhod. A čo najlepšie funguje na zahriatie vám?
Potrebujeme:
1 šálka pšena
2 šálky lieskovcového mlieka
hrušku
javorový sirup
brusnice
plátky mandlí
Pšeno poriadne prepláchneme pod prúdom horúcej vody, aby sme ho zbavili prípadnej horkosti. Potom ho vložíme do hrnca, prilejeme šálku lieskovcového mlieka a varíme. Podľa potreby dolievame druhú šálku mlieka a pšeno stále miešame, kým sa uvarí, trvá to asi 20 minút. Na panvicu kvapneme zopár kvapiek javorového sirupu a položíme naň hrušky rezom nadol, aby sa prehriali a nabrali trošku karamelovej chuti. Z hrušiek nezabudnime odstrániť jadrovník a šupku, budú sa ľahšie konzumovať. Keď je pšeno mäkké, naservírujeme ho do taniera, ozdobíme hruškou, brusnicami mandľovými lupienkami, javorovým sirupom a podávame.
Pridaj komentár