PŠENOVÁ KAŠA S JAVOROVÝM SIRUPOM A HRUŠKOU

pšenová kaša s hruškouKeď sú rána chladnejšie, akosi automaticky siaham po teplých raňajkách. Zahreje ma dobrá ovsená kaša, teplý čaj, ale aj pomyslenie na blížiaci sa víkend. Dnes som si urobila túto pšenovú kašu, pri jej príprave musíte rátať s 20 – 25 minútami času, preto ak ho nemáte, odložte si tento recept na víkend. Určite vám padne vhod. A čo najlepšie funguje na zahriatie vám?

 

Potrebujeme:

1 šálka pšena

2 šálky lieskovcového mlieka

hrušku

javorový sirup

brusnice

plátky mandlí

 

Pšenová kaša s hruškou

 

Pšeno poriadne prepláchneme pod prúdom horúcej vody, aby sme ho zbavili prípadnej horkosti. Potom ho vložíme do hrnca, prilejeme šálku lieskovcového mlieka a varíme. Podľa potreby dolievame druhú šálku mlieka a pšeno stále miešame, kým sa uvarí, trvá to asi 20 minút. Na panvicu kvapneme zopár kvapiek javorového sirupu a položíme naň hrušky rezom nadol, aby sa prehriali a nabrali trošku karamelovej chuti. Z hrušiek nezabudnime odstrániť jadrovník a šupku, budú sa ľahšie konzumovať. Keď je pšeno mäkké, naservírujeme ho do taniera, ozdobíme hruškou, brusnicami mandľovými lupienkami, javorovým sirupom a podávame.

pšenová kaša s hruškou

 

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár