PSTRUH NA MASLE A RUŽOVOM KORENÍ S ROZMARÍNOM

Hoci recepty na ryby nepridávam často, u nás doma sú na stole celkom pravidelne. Je to hlavne preto, že môj muž je rybár (a občas aj celkom úspešný :)). Deti milujú najmä pstruhy, pretože ich mäso je lahodné, ľahko oddeliteľné od kostí, jemne ružové, krehké a delikátne. Konzumáciu rýb odporúčajú i lekári, pretože obsahujú kvalitné bielkoviny, jód, množstvo vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Sú bohatým zdrojom ometa 3 nenasýtených mastných kyselín a vitamínu D. 

Väčšinou ich doma pripravujeme jednoducho na masle alebo ich grilujeme na drevenom uhlí. Práve tak nám chutia najviac. Keď však pstruhy z mrazničke minieme, rada siahnem po rybkách od Ryba Košice. Na tento predveľkonočný pôstny čas sa skvele hodí pitvaný dúhový pstruh, ktorý je skvelou a lacnejšou alternatívou aj pre tých, ktorí milujú lososa 🙂

Ryba Košice je tradičný výrobca s celoslovenskou pôsobnosťou, disponuje širokou ponukou kvalitných mrazených rýb. Pripravila som recept, ktorý je z jednej panvičky – veľmi jednoduchý, rýchly a chutný. 

Potrebujeme:

Pstruh dúhový od Ryba Košice

1 – 2 batáty

rozmarín

maslo

ružové korenie

soľ.

Pekáč si vymastíme kúskom masla, na dno poukladáme nakrájané bataty, posolíme a uložíme na ne umyté rozmrazené pstruhy. V mažiari rozdrvíme ružové korenie a pstruhy ním okoreníme a osolíme. Obložíme plátkom masla, ozdobíme rozmarínom a pečieme na 180 stupňoch do ružova.


K tomuto jedlu sa skvele hodí pohár kvalitného bieleho vína.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár