Quiche s cuketou a ricottou

quiche s cuketou a ricottouMáte ešte na záhrade cukety? Ak áno, tento recept je ďalši do zbierky, kde ich môžete šikovne využiť. Môžem povedať, že červená cibuľka dodáva celému quichu neskutočnú chuť, takže tú určite nevynechajte. Inak môžete použiť aj paradajky alebo inú zeleninu zo záhradky. Plnku tvorí ricotta, cottage cheese a vajíčka, čo sú samé bielkoviny, takže tento quiche by sme mohli považovať aj za skvelý obed.

Na korpus potrebujeme:

130 g masla

250 g hladkej múky (použila som 125 g hladkej pšeničnej a 125 g špaldovej)

4 PL studenej vody

½ čajovej lyžičky soli

 

Na plnku potrebujeme:

200 g ricotty

200 g cottage cheese

2 vajcia

soľ/korenie podľa chuti

 

Ďalej potrebujeme:

Cuketu, červenú cibuľu, mozzarelu na posypanie

 

Najskôr si pripravíme korpus: V miske zmiešame múku, soľ, studené maslo a vypracujeme mrveničku. Potom k nej pridáme 4 lyžice vody, viac netreba, toto množstvo je tak akurát, len treba trošku času na to, aby sa zložky spojili. Vypracovaný bochník cesta položíme na papier na pečenie, ktorý sme si odstrihli v takom rozmere, akú máme formu. Vyvaľkáme valčekom na cesto plát, ktorý potom spolu s papierom prenesieme do formy. Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na cca 10 – 15 minút. Kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku:

Zmiešame všetky suroviny, pridáme soľ a korenie podľa chuti a navrstvíme na predpečený korpus. Pečieme ešte cca 55 minút, pred finálnym dopečením posypeme mozzarelou, necháme zapiecť a potom vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame so zeleninovým šalátom, môžeme ešte posypať mozzarelou.

quiche s cuketou a ricottou

quiche s cuketou a ricottou

quiche s cuketou a ricottou

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár