RAFAELKY A MEDOVNÍKOVÉ GUĽÔČKY

- 2

Ste ako žena stále v jednom kole – práca, rodina, domácnosť a vianočné pečenie jednoducho nestíhate? Nič to, ešte stále máme dosť času. Dnes tu mám hneď dve rýchlovky pre prípad, že Vianoce sú už za dverami a doma nieto ani jedného vianočného koláčika. Vďaka týmto dvom recepom môžete mať na stole tie správne dobroty 🙂 Sú rýchle, pretože sú nepečené a jednoducho mňam.

imgp1334

Na Rafaelky (bez lepku) potrebujeme:

100 g kokosu (najlepšie v bio kvalite kvôli chuti a vôni)

100 g ricotty

2 lyžice medu (alebo iného sladidla)

2 hrste kokosu na obaľovanie

mandle (podľa počtu guľôčok)

Postup na prípravu týchto guličiek je veľmi jednoduchý a rýchly. Ricottu zmiešame s kokosom a medom do kompaktnej hmoty, z ktorej by sa mali dať tvarovať guľôčky. Ochutnáme, či nám vyhovuje sladkosť, môžeme ešte dosladíť. Odoberieme trošku zmesi, obalíme ňou mandľu, vytvarujeme tvar guľôčky a obalíme v kokose. Prvú musíme ochutnať, ale tie ostatné môžeme nechať stuhnúť. Ak chceme, aby vyšší tvar košíčkov zostal zachovaný, guľôčky do nich vkladáme až tesne pred servírovaním.

imgp1335

Na medovníkové guľôčky potrebujeme:

100 g medovníkov (alebo medové pláty)

2 lyžičky rumu

hrsť orechov + na obalenie

100 g ricotty

Medovníčky v mixéri zomelieme na múku, pridáme orechy, rum a ricottu, vypracujeme hladké cesto. Necháme odpočívať asi 30 minút, aby sa všetky zložky prepojili a potom tvarujeme guľky, ktoré obalíme v mletých orechoch. Necháme stuhnúť a pred podávaním ich vložíme do košíčkov.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

2 Responses

  1. Alica
    | Odpovedať

    Dobrý deň, čím môžem prosím Vás nahradiť riccotu?

     
    • moje.jedlo
      | Odpovedať

      tvarohom, prípadne môžete i mascarpone 🙂

       

Pridaj komentár