Ríbezľový koláč s perinkou

Ríbezľový koláč s perinkou

V záhrade pomaly dozrievajú ríbezle a tak vám iste padne vhod tento recept na koláč. Možno ho mnohí poznáte, je to taká stará dobrá klasika, ktorej som ale urobila trošku „facelift“, keď nám už ide tá plavková sezóna… Časť múky som nahradila ovsenými vločkami a trošku som ubrala aj cukru. Myslím si, že stále je dosť sladký, dokonca ani moji rodinní príslušníci neprotestovali a poviem vám pravdu – bála som sa, že ho ani nestihnem odfotiť. Už z neho nezostalo takmer nič… Takže nech sa páči, vyskúšajte.

Na korpus potrebujeme:

70 g zmäknutého masla

2 balíčky vanilkového cukru

100 g kryštálového cukru

6 žĺtkov

150 g vločiek zomletých na múku

260 g špaldovej múky

1 prášok do pečiva

1 šálku mlieka /250ml/

ovocie – ja som mala 500 g čerevených a čiernych ríbezlí

Na sneh potrebujeme:

6 bielkov

150 g kryštálového cukru

Ríbezľový koláč s perinkou

Zmäknuté maslo vymiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom do peny, pridáme žĺtky. Potom pridáme šálku mlieka a zmes múky, zomletých vločiek a prášku do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré opatrne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút.

Ríbezľový koláč s perinkou

Kým sa korpus pečie, pripravíme si ovocie. To potom navrstvíme na upečený plát a navrch navrstvíme sneh vyšľahaný spolu s cukrom dotuha. Urobíme kopčeky, neuhládzame. Dáme dopiecť do rúry ešte na cca 10 minút, rúru sledujeme. Keď začne byť sneh hnedastý, vyberieme koláč z rúry von.

Potom ho nakrájame na kocky a podávame.

Ríbezľový koláč s perinkou

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár