Ryby

RYBKA SO ZELENINOVÝM ŠPÍZOM

Rybárska pstruhová sezóna o chvíľu končí a s ňou aj náš prísun čerstvých rýb. Rybky máme radi a podľa úspešnosti manžela rybára aj celkom často, ale najradšej ich máme opečené len tak na masle, či olivovom oleji. Preto receptov na ich prípravu je na mojom webe, či fb málo. Minule som sa aspoň pokúsila o netradičnú prílohu, ktorú môžete pokojne grilovať, či pridať mäso, rybu a máte hlavné jedlo.  🙂
IMGP4580

Potrebujeme (podľa potreby):

malé zemiaky

cuketu

cibuľu

slaninku

paradajky

papriku

rozmarín

rybu (pstruh)

maslo

citrónIMGP4583

Zemiaky a ostatnú zeleninu umyjeme, rozrežeme na menšie kúsky a spolu so slaninkou a očistenou cibuľou napichujeme na špáradlo. Posypeme rozmarínom, uložíme na pekáč a dáme piecť. IMGP4603

Rybu očistíme, nakrájame na filety a dáme opekať na rozpálené maslo. Pečieme z oboch strán, prvá ide strana s kožou. Pridáme rozmarín. Pri servírovaní pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečenou zeleninou.IMGP4607

Pridaj komentár