Šaláty / nátierky

ŠALÁT TABBOULEH

IMGP3039

Počuli ste už o šaláte TABBOULEH? Jeho rodnou zemou je Stredný východ, čítame to asi ako „tabúle“ a určite sa ho oplatí vyskúšať najmä v prípade, že milujete bylinky 🙂 Ide ich sem totiž dosť veľa. Okrem toho do tohoto skvelého šalátu, ktorý môžete naservírovať i k mäsu, patrí bulgur, paradajky, citrónová šťava a olivový olej. Hmm… tá chuť!

IMGP3036

Potrebujeme:

¾ šálky bulguru

1 šálku vody (alebo vývaru)

asi ½ lyžičky soli

cherry paradajky (asi 15 ks)

viazaničku ligurčeka (alebo petržlenovej vňate)

viazaničku mäty

korenie

šťavu z veľkého citróna

asi 5 lyžíc olivového oleja

IMGP3038

Bulgur opláchneme a dáme variť s vodou (alebo vývarom) a soľou na 5 minút do prikrytého kastróla, potom plameň vypneme a prikryté necháme dôjsť 10 minút. Bulgur nasypeme do misky, aby vychladol. Potom doň primiešame šťavu z citróna a olivový olej. Naozaj sa nemusíte báť toho množstva, je možné, že si ešte citrónovej šťavy aj pridáte 🙂 Paradajky nakrájame na štvrťky a pridáme k miske s bulgurom. Bylinky umyjeme, odstránime hrubé stonky a nasekáme nadrobno. Pridáme do šalátu, okoreníme, ochutnáme a necháme aspoň 20 minút postáť, aby sa všetko spolu chuťovo prepojilo. Podávame s pečeným mäsom alebo so syrom Feta, či s bryndzou. Vziať si ho môžete aj do práce, či na cestu, v tom prípade ale treba mätu natrhať až tesne pred konzumáciou (mäta rýchlo sčerná).IMGP3040

4 thoughts on “ŠALÁT TABBOULEH

  1. Spätné upozornenie: Mäsko na paličke - Moje Jedlo

Pridaj komentár