Tento týždeň mnohých z nás čakajú vianočné besiedky a vystúpenia svojich drobcov, ak chcete niečo rýchle upiecť, ponúkam tento perník. Deti perník milujú kedykoľvek, no tematicky sa nám hodí i k Vianociam, je jednoduchý, bez váženia a raz dva hotový 🙂 S domácim džemom chutí neodolateľne 🙂
Potrebujeme:
2 šálky hladkej špaldovej múky
¾ šálky cukru (napr. z kokosových kvetov)
2 lyžice kakaa
1 prášok do perníka
7 lyžíc oleja
2 vajcia
1 šálka mlieka
hrsť hrozienok (možné vynechať)
Na potretie:
domáci džem
100 g čokolády
1 lyžica kokosového oleja
Najskôr zmiešame suché suroviny a potom pridáme mokré, všetko jednoducho zmiešame do kopy (aj hrozienka, ak ich chceme použiť) a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170 stupňov asi 20 – 30 minút (sledujeme rúru). Potom necháme perník vychladnúť a studený potrieme domácim džemom a polejeme čokoládou, ktorú si pripravíme jednoducho tak, že nad parou rozpustíme 100 čokolády a 1 lyžicu kokosového oleja. Polejeme ňou pripravený koláč a necháme stuhnúť.
4 Responses
Stanislava
Prosím Vás, špaldová múka celozrnná hladká alebo špaldová biela múka.
moje.jedlo
Môžete dať pol na pol, robila som už aj z bielej, aj z cz a aj v tomto pomere a najlepší je ked je pol na pol 🙂
Ľubica
Na aký veľký plech to je?
moje.jedlo
Tento je na plech o nieco menší ako klasický veľký…