Hurá, víkend! Ak chystáte nejakú oslavu, či párty, tieto slimáky sa budú hodiť 🙂
3 dcl mlieka
1 sáčok sušeného droždia (alebo kocku čerstvého droždia)
1 lyžička kryštálového cukru (napr. trstinový)
½ lyžičky soli
0,5 dcl olejana náplň a zdobenie:
syr (napr. Feta)
1 hlava cesnaku (alebo podľa chuti)
Zo surovín vypracujeme cesto a necháme ho nakysnúť, pri sušenom droždí netreba zarábať kvások vopred, ak použijeme čerstvé droždie, zarobíme vopred kvások (z vlažného mlieka, lyžičky cukru a rozdrobených kvasníc). Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme ho zmesou, ktorú si vyrobíme z oleja, syra, cesnaku a byliniek. Zvinieme do rolky a krájame trojuholníky (cik cak nožom), položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 st. kým nie sú ružové. Výborne sa hodia k vínu, či pivu, odporúčam nešetriť cesnakom.
Pridaj komentár