Slovak food festival alebo Pár slov o tom, ako bolo :)

- 1

13335540_1154695057885865_4665482495110688750_nUplynulý víkend sa konal už siedmy ročník Slovak food festivalu. A keďže sedmička bola mojim šťastným číslom aj na Blogerovi roka, bola šťastnou aj tu. Veľmi si cením, že som bola pozvaná na tento festival 🙂 A som rada, že som spoznala nových ľudí a vyskúšala si opäť raz varenie “naživo” 🙂

Keď idem variť do “terénu”, vždy sa riadim tromi pravidlami – jedlo sa musí dať pripraviť rýchlo, musí byť ľahko porcovateľné a chutné. Verím, že sa mi podarilo zvládnuť aj to tretie pravidlo 🙂 Čo som teda ukuchtila?

Moja príprava na “deň D” začala v kuchyni ešte večer, spolu s mužom a našou domácou pekárňou Irmou sme zamiesili domáci kváskový chlieb, potom sme ho prehodili do ošítky a nechali vykysnúť až do rána. Ráno som opäť za pomoci Irmy zamiesila vianočku (recept nájdete v knihe Moje skvelé jedlo alebo tu: https://www.facebook.com/mojejedlo/photos/a.1110679515625068.1073741851.833897606636595/1174742055885480/?type=3&theater ) a upiekla jednu dávku Čokoládovo mätových mafinov (recept v knihe Moje skvelé jedlo alebo tu: https://www.facebook.com/mojejedlo/photos/a.1110679515625068.1073741851.833897606636595/1254060394620312/?type=3&theater). Myslela som aj na bezlepkáčov, pre nich som mala pripravenú Čokoládovo ovocnú tortu s bazovým želé (recept tu: http://moje-jedlo.sk/cokoladovo-ovocna-torta-bazovym-zele/)11412331_1174742055885480_8653728754120338858_n-2

12191018_1254060394620312_7809244949583990055_n

IMGP2882

Ostatné, teda druhú dávku mafinov a nátierku na chlebík som pripravila na mieste.

Keďže nebývam v Bratislave, na cestu sme museli ísť v dostatočnom časovom predstihu, no i tak sa vždy vyskytnú neočakávané komplikácie. Okrem iných aj tá, že hoci stojíte priamo pod hradom, neviete sa doň dostať 😀 Nie, nešoférovala som ja, to by sme sa ani k tomu hradu nedostali, ale doslova o 5 minút 12 sme nakoniec šťastlivo zaparkovali na nádvorí 🙂 Uff, ten kameň, čo spadol, bol z môjho srdca, nie z hradu…Našťastie 🙂 Rýchlo som pobalila všetky tašky, dôzy s koláčmi, ingrediencie, chlieb, vianočku, košíčky aj plechy na mafiny, obľúbenú bourbon vanilku, šľahačky z chladiaceho priečinku a poďme hľadať miesto činu. Našťastie som si v ten deň nezabudla orientačný zmysel a hlavný stan som našla pomerne rýchlo. Rýchla zoznamka s pani riaditeľkou festivalu a s kuchárom Vojtom Artzom, vybaliť sa, nasadiť mikrofón a ideme. V tejto chvíli som vypla a fungovala v mojom obľúbenom kuchárskom móde. Vo svojom živle 🙂 Roztopila som si nad parou kokosový olej, čokoládu, pridala vopred navážené suroviny a o chvíľu už boli mafinky v konvektomate 🙂 Ešteže tam ten Vojto bol, s takými vymoženosťami sa moc nekamarátim 🙂 Pomohol mi aj vo chvíli, keď sa mi síce po prvý raz v živote, ale predsa, sekla šľahačka. Raz to asi muselo prísť 🙂 Je fajn mať po boku profíka 🙂

13335670_10207635439622087_4444694090338731199_n

IMG_1997

13315641_1154694764552561_8686701708868305852_n

13315359_1154694917885879_821823732309543944_n

Kým sa piekli mafinky, pripravila som bryndzovú nátierku s jarnou cibuľkou z mojej záhradky. Viem, že to nie je nejaké extra kulinárske umenie, ale výber nebol náhodný. Chcela som ponúknuť domáci kváskový chlieb a chcela som niečo aktuálne. A opät som sa držala zásady ľahkej porcovateľnosti. Všetky atribúty májová bryndza splnila dokonale 🙂 Pripravila som teda nátierku, ponatierala ju na chlebíky, na vianočku som natrela maslo, za ten čas sa aj mafinky upiekli, reparát šľahačky bol úspešný…  a mohlo sa začať ochutnávať. Vyzeralo to tak, že hosťom chutilo. Môže mať kuchár väčšiu radosť?

13321698_1154694951219209_5294474516447733453_n

13327587_1154694964552541_8754890803695781715_n

13335992_1154694777885893_7168102112074209937_n

13335800_1154695067885864_8682504127894376250_n

Potom sme sa spolu s rodinkou prešli po okolitých stánkoch a ochutnali niektoré dobroty. Neodolala som lokši s pečienkou, bryndzovým haluškám, kačke s kapustou a lokšou, či ovocnej limonáde. Z každého len kúsoček… S detvákmi sme vybehli pozrieť na hrad, naposledy som tam bola ešte v rámci školského výletu a pre nich to bola premiéra. Vnukla sa mi skvelá myšlienka, že tento rok dáme miesto mora tour po hradoch 🙂 Vyspovedali ma z menucka.sk a príjemne unavení, dobre najedení a naladení sme Slovak food festivalu zamávali 🙂

Ešte zopár foto (ale naozaj len zopár, môj deduško mobil škaredo fotí…):

IMG_3402
IMG_3403
IMG_3411 IMG_3414

Fotky sú z FB Slovak food festival, môj archív a jedna foto od fanúšika 🙂

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

One Response

  1. […] Slovak food festival alebo Pár slov o tom, ako bolo ? zobrazený najskôr Moje […]

     

Pridaj komentár