Ak hľadáte niečo na zahriatie a radi siahate aj po farbičkách, všetkými desiatimi odporúčam túto fajnovú polievku. Ak ma sledujete na Instagrame, iste ste si v mojich storkách všimli, že aktuálne nemám k dispozícii sporák. Pokazila sa mi indukcia a oprava ešte chvíľu potrvá – ale nevadí, beriem to ako výzvu! Už sme mali rôzne pečené obedy a dnes bola táto skvelá a chutná polievka, s ktorou mi pomohol Miomat.
Potrebujeme:
2 odmerky suchej červenej šošovice
1 plechovku uvareného cíceru (ak máte na čom variť, pokojne si uvarte vopred namočený cícer)
½ tekvice (hokaido alebo maslovej)
práškový cesnak
údenú soľ
vodu
olivový olej
tekvicový olej (na pokvapkanie)
(rastlinný) jogurt alebo smotana
Cícer nám v tejto polievke poslúži miesto krutónov, či smažených guľôčok do polievky. A to, čo vám zostane, môžete pokojne schrúmať večer pri telke. Je to skvelá a prudko návyková maškrta na chrumkanie.
Cícer zlejte a rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Posoľte ho, posypte sušeným cesnakom a pokvapkajte olejom. Dobre premiešajte. Vedľa neho rozložte na kocky nakrájanú tekvicu, ja som použila maslovú, tiež ju ochuťte a spoločne pečte asi 10 – 15 minút.
Do Miomatu vložte predpečenú tekvicu, 2 odmerky červenej šošovice, cesnak, údenú soľ a zalejte vodou po rysky Min/Max. Stlačte tlačidlo Mash/Soup a o pár minút vám zvukový signál oznámi, že je hotovo. Potom polievku naservírujte do misiek/tanierov, ozdobte (rastlinným) jogurtom/smotanou, posypte upečeným cícerom, pokvapkajte tekvicovým olejom a ja som posypala aj sušenou bazalkou a čiernym sézamom. Vychutnávame najlepšie horúce.
Pridaj komentár