ŠPALDOVÉ PEČIVO S TVAROHOM

- 2

Opäť som raz piekla pečivo 🙂 Tentoraz som do ingrediencií zakomponovala aj tvaroh. Cestíčko bolo jemné a chutné. Rozpis je na 4 bagetky, najlepšie chutia čerstvé a tak Vám teda na druhý deň aj tak nezostanú 🙂
IMGP4556

Na 4 ks potrebujeme:

230 ml vlažnej vody

1 lyžica olivového oleja

½ kocky droždia

1 lyžica cukru (napr. z kokosových kvetov)

125 g bielej špaldovej hladkej múky

200 g celozrnnej špaldovej hladkej múky

85 g ovsenej múky

100 g jemného tvarohu

1 lyžica soli

2 lyžičky sušeného oregana

IMGP4558

Ak máte domácu pekáreň, pokojne ju použite. Najskôr treba dať tekuté suroviny, teda vodu, olej, potom cukor a rozdrobiť droždie. Počkáme na kvások a potom pridáme múky, soľ, oregano a tvaroh. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať a nakysnúť na teplom mieste.IMGP4559
Potom bochník vyberieme na pomúčenú dosku a jemne ho prehnetieme. Nožom ho prerežeme na 4 časti a každú z nich ručne ťahaním vytvarujeme do tvaru bagety. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme čistou utierkou cca na 30 minút, aby troška podkysli. Pred pečením ich potrieme vodou.
IMGP4562

Bagetky dáme piecť do rúry na 180 stupňov podľa potreby, cca 15-20 minút. Treba sledovať a keď začnú ružovieť, možeme ich vybrať.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

2 Responses

  1. Andrea
    | Odpovedať

    Dobrý deň, dalo by sa droždie nahradiť kváskom, ak áno V akom množstve?
    Dakujem
    Andrea

     

Pridaj komentár