Opäť som raz piekla pečivo 🙂 Tentoraz som do ingrediencií zakomponovala aj tvaroh. Cestíčko bolo jemné a chutné. Rozpis je na 4 bagetky, najlepšie chutia čerstvé a tak Vám teda na druhý deň aj tak nezostanú 🙂
Na 4 ks potrebujeme:
230 ml vlažnej vody
1 lyžica olivového oleja
½ kocky droždia
1 lyžica cukru (napr. z kokosových kvetov)
125 g bielej špaldovej hladkej múky
200 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
85 g ovsenej múky
100 g jemného tvarohu
1 lyžica soli
2 lyžičky sušeného oregana
Ak máte domácu pekáreň, pokojne ju použite. Najskôr treba dať tekuté suroviny, teda vodu, olej, potom cukor a rozdrobiť droždie. Počkáme na kvások a potom pridáme múky, soľ, oregano a tvaroh. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať a nakysnúť na teplom mieste.
Potom bochník vyberieme na pomúčenú dosku a jemne ho prehnetieme. Nožom ho prerežeme na 4 časti a každú z nich ručne ťahaním vytvarujeme do tvaru bagety. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme čistou utierkou cca na 30 minút, aby troška podkysli. Pred pečením ich potrieme vodou.
Bagetky dáme piecť do rúry na 180 stupňov podľa potreby, cca 15-20 minút. Treba sledovať a keď začnú ružovieť, možeme ich vybrať.
2 Responses
Andrea
Dobrý deň, dalo by sa droždie nahradiť kváskom, ak áno V akom množstve?
Dakujem
Andrea
moje.jedlo
Dobry den, s kvaskom pri pečive nemam skusenost, peciem iba kvaskovy chlebik (vid članok Pribeh chleba http://moje-jedlo.sk/pribeh-chleba/