ŠPARGĽOVO HRÁŠKOVÁ POLIEVKA S OVČÍM SYROM

Veľmi sa teším, že už prišlo i na špargľu. Teda na jej sezónu a dostupnosť v obchodoch. Za ten rok mi neskutočne chýbala 🙂 Ako prvý spôsob jej prípravy som zvolila polievku. Máme ju veľmi radi, je jemná a lahodná. Doplnená hráškom, dochutená ovčím syrom a posypaná čerstvo zomletým čiernym korením chutí dokonale jarne. Ak nemáte ovčí syr, pokojne použite 100% ovčiu bryndzu. A ja si tuším idem dať ešte jednu porciu 🙂

Potrebujeme:

1 zväzok špargle (1-2 ks špargle môžete odložiť bokom na dekoráciu)

1 malý zemiak (môžete vynechať)

3 strúčiky cesnaku

soľ

½ šálky hrášku (napr. mrazeného)

vodu alebo vývar po rysky Min/Max

Na ozdobenie a dochutenie:

ovčí syr alebo bryndza (alebo iná alternatíva pre vegánov, či alergikov, napr. tofu)

korenie

Ak nemáte MioMat, uvarte najskôr zemiak do polomäkka a potom pridajte špargľu a ostatné suroviny. Povarte cca 7-10 minút a potom rozmixujte ponorným mixérom.

Ak Miomat máte, vložte doň všetky suroviny, zalejte vodou po rysky Min/Max a zapnite program Mash/Soup na výrobu krémových polievok. Ak máte menej ako zväzok špargle, pridajte i zemiak, v polievke má úlohu zahusťovača. Ak máte špargle dostatok, pokojne ho vynechajte alebo použite len malý kus.

Ozdoby zo surovej špargle som urobila pomocou škrabky na zeleninu (zemiaky). Chutí ako mladý hrášok 🙂

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár