SRDIEČKA Z ODPAĽOVANÉHO CESTA S TVAROHOVO KÁVOVÝM KRÉMOM

Oslavujete sviatok sv. Valentína? Ak áno, odpáľte to s týmito srdiečkami z odpaľovaného cesta 🙂 Ak sa ich obávate, s týmto receptom nemusíte – zvládne to naozaj každý. Navyše s prižmúrením oka môžeme povedať, že sú vďaka špaldovej múke z kategórie „zdravšie“ a pri tejto malej dávke z nich ani veľmi nepriberiete 🙂 

Na odpaľované cesto:

2 dcl vody

70 g masla

120 g polohrubej špaldovej celozrnnej múky

štipku soli

štipku sódy bikarbóny

3 celé vajcia

Na krém:

250 g hustého tvarohu (z jemného zlejte vodu a nechajte odkvapkať)

2 lyžice práškového cukru (alebo viac podľa chuti)

1 lyžička bourbon vanilky

½ alebo aj 1 celé malé ristretto (pridávame postupne, podľa konzistencie krému)

Vodu s maslom dáme zohriať do hrnca. Keď je maslo úplne rozpustené a voda horúca (nemusí vrieť), pridáme múku, soľ a sódu bikarbónu. Dobre miešame, keď sa začne cesto oddeľovať od stien hrnca, stále miešame a vytvarujeme malú guľu, ktorú necháme takmer úplne vychladnúť. Potom do cesta po jednom zašľaháme vajcia. Týmto cestom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a vystelieme si plech na pečenie papierom na pečenie. Cesto pomaly striekame na papier, po každom nastriekanom srdiečku prejdeme ešte raz, aby bolo cesto hrubšie. Každé srdce teda bude mať akoby 2 vrstvy. Vo finále po upečení sa to však stratí. Z tejto dávky výjdu srdiečaka asi na 2 plechy. Srdiečka nedávame blízko seba, pretože cesto pri pečení zväčší objem.

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, plech so srdiečkami do nej vložíme a pečieme asi 20 – 30 minút. Kým sa srdiečka pečú, pripravíme si krém – uvaríme si silnú kávu, tvaroh necháme odkvapkať od prebytočnej tekutiny. Tento proces robíme preto, aby sme po pridaní kávy nemali príliš riedky krém. Potom do tvarohu primiešame kávu (najskôr menej, neskôr môžeme doliať viac), osladíme cukrom podľa chuti, pridáme vanilku, zamiešame a plníme vychladnuté a na polovicu prerezané srdiečka. Na záver posypeme práškovým cukrom, ozdobíme ovocím a podávame 🙂

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár