Máte radi trhané mäso? A skúšali ste si ho niekedy pripraviť doma? Že to znie príliš komplikovane? Omyl. Veľa práce s tým naozaj nie je, potrebujete len dostatok času. Vážne, niet nič jednoduchšie, snáď iba zohriať mrazenú pizzu v mikrovlnke. Tento recept sa celkom hodí počas lockdownu, pretože popri homeoffice si bez veľkej námahy stihnete niečo chutné ešte aj pripraviť. Ak máte naozaj málo času, tortilu kúpte v obchode a miesto avokádového dipu ju potrite jogurtom (napr. ochuteným cesnakom, soľou a bylinkami). Tento recept vznikol v spolupráci s www.delikatesy-online.sk
Na trhané mäso potrebujeme:
Bravčové pliecko alebo stehno, ja som piekla stehno z diviaka
koreniacu zmes na mäso Montreal Steak
olivový olej
soľ
vodu
Na konečné servírovanie potrebujeme:
tortily doma vyrobené, prípadne kúpte v obchode (rátajte 2 na osobu)
ľadový šalát
strúhaný syr, napr. čedar
paradajky
avokádový dip na potretie (zrelé avokádo, červená cibuľka nadrobno, soľ, korenie)
olivy
iná zelenina podľa chuti
Mäso izbovej teploty umyjeme, vmasírujeme doň koreniacu zmes a olivový olej, osolíme. Na panvici rozohrejeme olej a mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Trvá to 2-3 minúty. Potom mäso vložíme do pripraveného pekáča, polejeme ho výpekom a podlejeme 2 dcl vody. Prikryjeme a dáme piecť do rúry na 3 – 3,5 hodiny pri teplote 150 stupňov. Občas mäso skontrolujeme, pretočíme a stále pečieme pri rovnakej teplote – 150 stupňov. Po 3 – 3,5 hodinách máme mäsko jemnučké, dá sa trhať dvomi vidličkami.
Pripravíme si tortilu, potrieme ju avokádovým dipom, uložíme zeleninu, natrhané mäso a zatočíme. Prípadne môžete trhané mäso podávať aj v hamburgerových žemliach alebo ho pridať len do šalátu. Je naozaj skvelé.
Pridaj komentár