Občas to chce odľahčiť. Tak, ako minule na večeru. Akosi som strácala nápad aj chuť čosi rýchlo vytvoriť až to prišilo – šalát! Pôvodne som mala v pláne robiť šalát s kuracím mäsom, ale nakoniec som siahla po tuniakovi a urobila som dobre. S ľadovým šalátom si skvele rozumie, reďkovky sa k nemu tiež dobre hodili a vznikol tak výborný šalát, ktorý ladil tak, že mi ho takmer zjedol môj starší syn.
Potrebujeme:
½ ľadového šalátu
zväzok reďkoviek
paradajky (žlté a červené)
hrsť nastrúhaného parmezánu
kúsok staršieho pečiva
2-3 sušené paradajky
hrsť slnečnicových semienok
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
soľ
korenie
olivový olej
citrónová šťava
Ľadový šaláť opláchneme a natrháme alebo nakrájame na menšie kúsky. Reďkovku nakrájame na kolieska, paradajky na štvrťky, pridáme i sušené paradajky, nastrúhame parmezán a prihodíme aj hrsť slnečnicových semienok. Nakoniec pridáme odkvapkaného tuniaka a celý šalát ochutíme soľou, korením, olivovým olejom a premiešame. Staršie pečivo opečieme na lyžici olivového oleja a pridáme k šalátu až tesne pred podávaním. Premiešame a podávame.
Pridaj komentár