ĽADOVÝ ŠALÁT S TUNIAKOM

Občas to chce odľahčiť. Tak, ako minule na večeru. Akosi som strácala nápad aj chuť čosi rýchlo vytvoriť až to prišilo – šalát! Pôvodne som mala v pláne robiť šalát s kuracím mäsom, ale nakoniec som siahla po tuniakovi a urobila som dobre. S ľadovým šalátom si skvele rozumie, reďkovky sa k nemu tiež dobre hodili a vznikol tak výborný šalát, ktorý ladil tak, že mi ho takmer zjedol môj starší syn.

Potrebujeme:

½ ľadového šalátu

zväzok reďkoviek

paradajky (žlté a červené)

hrsť nastrúhaného parmezánu

kúsok staršieho pečiva

2-3 sušené paradajky

hrsť slnečnicových semienok

1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave

soľ

korenie

olivový olej

citrónová šťava

 

Ľadový šaláť opláchneme a natrháme alebo nakrájame na menšie kúsky. Reďkovku nakrájame na kolieska, paradajky na štvrťky, pridáme i sušené paradajky, nastrúhame parmezán a prihodíme aj hrsť slnečnicových semienok. Nakoniec pridáme odkvapkaného tuniaka a celý šalát ochutíme soľou, korením, olivovým olejom a premiešame. Staršie pečivo opečieme na lyžici olivového oleja a pridáme k šalátu až tesne pred podávaním. Premiešame a podávame.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár