V chladničke sa mi nakopilo trošku viac tvarohu, a tak som sa rozhodla, že z neho urobím tvarohovú nátierku. Je to taká klasika, na ktorej niet čo pokaziť. A môžete do nej prepašovať aj čerstvú zeleninu. Nech sa páči, rozhodne vyskúšajte!
Potrebujeme:
250 g tvarohu
50 g masla
2 – 3 lyžice bieleho jogurtu
1 paprika kápia čerstvá
1 jarná cibuľka/pažítka
zopár lístkov medvedieho cesnaku (môžete vynechať/nahradiť pestom)
soľ, korenie, mletá rasca, červená mletá paprika – podľa chuti
Maslo nechajte zmäknúť, potom ho vidličkou rozmiešajte s tvarohom. Pridajte nadrobno nakrájanú kápiu, jarnú cibuľku, nasekaný medvedí cesnak (môžete vynechať, prípadne nahradiť pestom z medvedieho cesnaku. Ak nemáte ani pesto, môžete pridať pretlačený malý strúčik cesnaku). Všetko zmiešajte, osoľte, okoreňte podľa chuti, pridajte mletú rascu a mletú papriku. Aby sa dala nátierka ľahko rozotierať, pridajte na záver 2 – 3 lyžice bieleho jogurtu. Jogurt pridávajte podľa konzistencie, pretože záleží aj od typu tvarohu.
Potom natierajte na pečivo a ozdobte pažítkou.
Pridaj komentár