TVAROHOVÁ TORTA S JAHODAMI

Nový blog si zaslúži nový recept, však? Niečo jarné, sladké aj kyslé, osviežujúce. Máte chuť? Ja som mala a tak som pripravila túto skvelú ľahkú tortu. Piekol sa len korpus, zvyšok stačí zachladiť. Recept na túto dobrotu nájdete aj v letnom čísle časopisu Evita. Ak sa vám nechce čakať, tu je recept. Ale – len tak medzi nami – Evitu si nenechajte ujsť, pretože v nej nájdete veľa ďalších peckových receptov nielen odo mňa!

Inak – začala sa súťaž o blogera roka, ak ma chcete podporiť a prispieť aj na dobrú vec, hlasujte za mňa v súťaži Bloger roka. Tento rok sa hlasuje formou sms a celý víťažok z smsiek ide Nadácii Križovatka, ktorá sa snaží aktívne bojovať za to, aby mali slovenské pôrodnice (a teda naši najmenší a najzraniteľnejší človiečikovia) vybavenie monitormi dychu. Ja som túto vecičku mala doma tiež a vďaka nej som mohla spokojne spávať. Spojte teda príjemné s užitočným a pošlite sms za MOJE JEDLO, ďakujem aj za drobčekov

Korpus som urobila podľa receptu na Ľahkú lyžicovú tortu, akurát som použila špaldovú múku a miesto mandlí som zvolila vlašské orechy. Na bielu, aj vrchnú ružovú vrstvu som použila Agar, čo je v podstate prírodná želatína vyrobená z morských rias a kúpite ju v každom dobrom obchode so zdravou výživou.

Suroviny na korpus nájdete tu

Na tvarohový krém potrebujeme:

750 g jemného tvarohu

2 lyžice agaru

10 lyžíc vody

cukor podľa chuti (ja som dala 2 lyžice práškového)

štipka vanilky

jahody

 

ĽAHKÁ LYŽICOVÁ TORTA

 

Na vrchnú želatínu potrebujeme:

50 ml domácej jahodovej šťavy (klasický sirup) + pár lyžíc na poliatie korpusu

250 ml vody

1 lyžicu agaru

pár kvapiek citróna (ak je šťava dosť kyslá, môžeme vynechať.

Recept je pre tortovú formu s priemerom 26 cm

Korpus upečieme podľa receptu. Necháme vychladnúť a potom ho polejeme jahodovou šťavou a obložíme jahodami. Do misky dáme tvaroh a zmiešame ho s cukrom a vanilkou. Pripravíme si agarovú želatínu – do kastrólika dáme asi 10 lyžic vody a primiešame agar. Miešame a varíme spolu na miernom ohni asi 5 minút, nesmie vrieť. Ak máme tejto priesvitnej agarovej zmesi málo, pridáme pár lyžic tvarohu. Miešame a po 5 minútach celú zmes prelejeme k zvyšnému tvarohu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus s jahodami. Necháme stuhnúť aspoň 15 minút v chladničke. Potom si pripravíme ružovú vrstvu – zarobíme si sirup s vodou, dáme variť do hrnca spolu s agarom a pár kvapkami citrónovej šťavy. Opäť miešame asi 5 minút, potom zmes necháme vychladnúť asi 10 minút, viac nie a treba dávať pozor, aby želatína nestuhla úplne. Keď je želatína vychladnutá, no stále tekutá, nalejeme ju na tvarohovú vrstvu, tortovou formou poklepeme, aby sa dostala všade a necháme zachladiť. V chladničke sa z nej stane takáto krásna vrstva.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách.

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár