Hľadáte pod zub i niečo slané? Tu sú – skvelé tvarohové pagáčiky s olivami a syrom. Ak olivy nemáte radi, pokojne ich vynechajte, prípadne použite mandle, či lieskovce. Sú skvelé 🙂 A nielen na Silvestra 🙂
Potrebujeme:
250 g tvarohu
250 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
230 g rozpusteného masla
4 lyžičky soli
1 lyžička vínneho kameňa (bezfosfátový prášok do pečiva)
1 vajce na potretie
olivy a syr
Uvedená dávka výjde na 3 klasické veľké plechy.
Maslo rozpustíme a pridáme tvaroh, múku, soľ a vínny kameň. Všetko zmiešame, vypracujeme kompaktnú masu, ktorú necháme 30 minút postáť. Potom na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na cca 1 cm hrubý plát a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré hneď ukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom, položíme plátok olivy a pečieme na 180 stupňoch doružova.
Skvele sa hodia k bielemu suchému vínku alebo k pivu.
Tento i ostatné koláčikové recepty nájdete v mojej novej knihe Moje skvelé koláčiky alebo v knihe Moje skvelé jedlo. Klik na foto vpravo hore 🙂
Pridaj komentár