Tvarohový cheesecake s ovocným želé

Tvarohový cheesecake s ovocným želéVraví sa, že štvrtok – to je už malý piatok. A piatok – to je už víkend, nie? Aj napriek všetkej pozitivite nechcem predbiehať. Všetko má totiž svoj čas. Aj tento koláčik. A práve blížiaci sa MDD môže byť skvelou príležitosťou, aby ste si tento jednoduchý cheesecake upiekli. Recept nie je novinka, dávala som ho už kedysi na instagram. Ale aby bolo všetko pekne prehľadné aj tu, rozhodla som sa ho nafotiť nanovo. Tento raz som použila polámané sladké zmrzlinové kornútky (ktoré by sa inak vyhodili), ak sa k nim dostať neviete, pokojne použite keksíky (robila som obe verzie). Nech sa páči :)

 

Potrebujeme:

300 g sladkých kornútkov (alebo bebe keksov)

150 g rozpusteného masla

1 kg tvarohu (lepší je krémový)

3 vajcia

400 g kyslej smotany

2 vanilkové cukry

5 lyžíc práškového cukru (alebo viac/menej podľa chuti)

3 lyžice hladkej múky

ovocie (na obrázku čierne ríbezle)

vodu

1 Zlatý klas

cukor podľa chuti

Tvarohový cheesecake s ovocným želéNajskôr si pripravíme keksíkovú vrstvu – kekse zomelieme na prach a zmiešame s rozpusteným maslom. Pomocou dna pohára natlačíme na dno tortovej formy (priemer 28 cm). Dáme predpiecť na 180 stupňov na asi 10 min.

Tvarohová vrstva: Všetko spolu zmiešame (použila som ručný šľahač, aby bolo všetko dobre rozmiešané) a vylejeme na predpečený keksíkový základ. Pečieme na 180 stupňoch asi hodinu.

Želé začneme pripravovať, až keď je koláč upečený a mierne vychladnutý. Pripravíme ho jednoducho – dáme variť ovocie, ak je to potrebné (ovocie obsahuje drobné kôstky), tak ho prepasírujeme cez jemné sito. Šťavu nalejeme do odmerky a dolejeme vodou tak, aby sme dosiahli objem 750 ml. Do tejto zmesi rozhabarkujeme Zlatý klas, ak je to potrebné, pridáme aj cukor. Dáme variť do kastrólika a na miernom ohni opatrne varíme, kým nezačne hustnúť na puding. Potom zmes nalejeme na pripravený koláč a necháme stuhnúť, najlepšie cez noc v chladničke.

Tvarohový cheesecake s ovocným želé

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár