Zostalo vám po Veľkej noci veľa uvarených vajíčok? Premýšľate, čo s nimi? Sem sa, sem, ponúkam zopár chutných tipov 🙂 Prvým je táto skvelá nátierka, ktorá bude chutiť aj deťom na desiatu. Okrem nej tu nájdete i recept na domáci zemiakový chlieb, domácu lučinu, chutný tip na fitness vajíčkový šalát v dvoch verziách, 2 polievky a prívarok. Teda až 8 receptov.
Potrebujeme:
vajcia uvarené na tvrdo (ja som mala 4 ks)
cca 100 g krémového syra (alebo domácej lučiny, recept tu)
lyžicu zmäknutého masla
1 lyžičku dijónskej horčice
soľ, korenie podľa chuti
Všetko dáme do mixéra a zmixujeme na hladko. Podávame na domácom kváskovom zemiakovom chlebíku. Ten si pripravíme tak, že do pôvodného receptu (ktorý nájdete v článku Príbeh chleba) pridáte 1 – 2 menšie uvarené zemiaky (pokojne také, ktoré vám zostali uvarené od obeda). Chlebík tak nadobudne jemnejšiu konzistenciu i chuť.
FITNESS VAJÍČKOVÝ ŠALÁT S MEDVEDÍM CESNAKOM (recept tu)
FITNESS VAJÍČKOVÝ ŠALÁT (recept tu)
CUKETOVO BROKOLICOVÁ KÔPROVKA (recept tu)
CUKETOVÝ PRÍVAROK
Potrebujeme:
1 cuketa
250 g kyslej smotany
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžičky kôpru
1 lyžička masla alebo oleja
Cibuľu nakrájame a na masle speníme, pridáme cesnak. Cuketu postrúhame, ak máme domácu, nemusíme šúpať, posolíme a necháme odstáť, kým pustí šťavu. Potom ju vyžmýkame a pridáme k cibuli a cesnaku. Okoreníme, ochutíme kôprom a dusíme asi 3 minúty, ak máme radi mäkšiu, tak dlhšie. Pridáme kyslú smotanu, necháme prevrieť, prebytočnú tekutinu necháme odpariť a podávame s vajíčkom na tvrdo, s maslovými zemiakmi alebo s mäsom.
POLIEVKA Z ČÍNSKEJ KAPUSTY (recept tu)
Pridaj komentár