Vegánsky nepečený cheesecake (čízkejk)

Vegan nepečený cheesecakeDnes je Valentín a to znamená jediné – všade sa to hemží kvetmi, bonboniérami, šampanským, horúcimi malinami či jahodami so šľahačkou…. I ja mám dnes pre vás jeden recept, dokonca vegánsky. Prvý raz som mala možnosť ochutnať kokosové salko… poviem vám, to je neskutočná dobrota. Veľmi ťažko som si pripúšťala fakt, že má ísť do koláča a nie do mňa! Bola to láska na prvé ochutnanie… Všetky potrebné suroviny som zohnala v Zelenom obchodíku, v ktorom nakupujem už roky a tak som sa mohla pustiť do „nepečenia“. Pretože tento čízkejk je dokonca nepečený… Kočky v obchode mi poradili na ozdobenie použiť prášok z dračieho ovocia. Ja som sa však v poslednej chvíli rozhodla urobiť z neho valentínsky ružový dezert a tak som prášok použila celý. Odporúčam všetkými desiatimi, aby ste ho vyskúšali i vy. Ak to dnes už nestíhate, nevadí. Lásku si predsa treba prejavovať každý jeden deň v roku ❤

Na korpus potrebujeme:

250 g kávovo karamelových vegan keksíkov (napr. Zemanka)
50 g zomletých ovsených vločiek
100 g vegan masla (napr. Alsan)
Na krém potrebujeme:
200 g bielej vegan čokolády
1 ks sladeného kondenzovaného kokosového mlieka
1000 g vegánskeho mascarpone
100 g prášku z dračieho ovocia
Na ozdobenie:  
prášok z dračieho ovocia
horúce lesné ovocie
mrazom sušené maliny
Tortová forma s priemerom 26cm
Vegan nepečený cheesecake
Keksíky a vločky rozmixujeme v mixéri a presypeme do misky. Vegánske maslo rozpustíme a zmiešame s keksíkmi v miske. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a na spodok nasypeme keksíkovú zmes. Opačnou stranou pohára popritláčame a dáme odpočívať do chladu.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme kokosové salko a mixérom spolu vyšľaháme. Potom pridáme mascarpone a prášok z dračieho ovocia. Kúsok z neho si odložíme ešte na finálne ozdobenie. Všetko spolu dobre rozmiešame a navrstvíme na pripravený zachladený korpus. Cheesecake dáme chladiť, ideálne do druhého dňa.
Na druhý deň ho rozkrájame, ozdobíme práškom z dračieho ovocia a sušenými malinami.
V menšom kastróli si zohrejeme lesné ovocie, môžeme pridať aj trošku červeného vína alebo hroznovej šťavy a privedieme ho do varu. Podávame spoločne s dezertom.
Vegan nepečený cheesecake
Vegan nepečený cheesecake

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár