VEĽKONOČNÝ BARÁNOK

 

Robievate veľkonočného barančeka? U nás v rodine to nebolo až tak zvykom, ale kvôli deťom som si tento tradičný koláč obľúbila. V mojej knihe Recepty našich starých mám naň nájdete i recept a je fakt overený a dobrý. Baranček ide krásne vyklopiť z formy, teda za predpokladu, že ju dobre vymažete a vysypete. Nech sa páči, ak ste ešte tento rok nepiekli, tu je recept 🙂

Veľkonočný baránok

 

Potrebujeme:

3 vajcia

1 vanilkový cukor

150 g práškový cukor

5 PL mlieko

5 PL olej

150 g polohrubá múka

1 zlatý klas

1 prášok do pečiva

citrónová kôra

Veľkonočný baránok

Múku zmiešame so zlatým klasom a práškom do pečiva. Žĺtky zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Potom postupne pridávame olej a mlieko a na záver do tejto zmesi pridáme múkovú zmes s citrónovou kôrou. V miske vyšľaháme bielky na tuhý sneh a opatrne sneh zapracujeme do cesta, vypracujeme z neho cesto podobné piškótovému. Formu na baránka vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Pečieme na 160 stupňov asi 40 minút. Po upečení necháme 1 hodinu chladnúť vo forme, potom vyklopíme a ozdobíme podľa chuti. Na očká môžete použiť klinčeky, môžete ho poliať čokoládou, posypať kokosom – podľa vlastnej fantázie.

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár