Dezerty s múkou · Vegetarián

VIŠNE V ČOKOLÁDE

Máte radi višne v čokoláde? Práve touto maškrtou som sa inšpirovala pri tomto recepte. Koláčik je rýchly na prípravu, jednoduchý a lahodný. Spojenie kyslastých višní a delikátnej horkej čokolády je neodolateľné! Korpus je vlastne brownie, ktoré je samo o sebe delikatesou, koláčik by ste nemali piecť dlho, je potrebné, aby bol vo vnútri mäkký a vláčny. Či už brownie skombinujete s višňami ako ja alebo si zvolíte maliny, ríbezle, či pomaranč – je to na vás a chuť bude stále skvelá.

Potrebujeme:

200 g čokolády (použila som čokoládu so 70% kakaa)

100 g masla

3 vajcia

4 kopcovité lyžice cukru

1 lyžička vanilkového extraktu

2 kopcovité lyžice múky (môžete použiť bezlepkovú pohánkovú alebo špaldovú)

½ lyžičky prášku do pečiva

višne alebo iné ovocie podľa chuti a sezónnosti

šľahačka alebo jogurt na ozdobenie

Postup je veľmi jednoduchý – maslo s čokoládou rozpustíme nad parou, potom odložíme bokom chladnúť a občas premiešame. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Opatrne primiešame čokoládovo maslovú zmes, pozor, nesmie byť horúca, pretože by sa mohli vajíčka zraziť. Takto zmiešané cesto na korpus vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (moja forma má priemer 29 cm) a obložíme ovocím. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme odhadom cca 7 minút, resp. podľa svojej rúry – koláčik by však nemal byť úplne prepečený, skôr mierne nedopečený a vláčny.

Podávame s čerstvo vyšľahanou šľahačkou alebo ak chceme menej kalórií – s bielym gréckym jogurtom 🙂

 

Viac skvelých receptov nájdete v mojich knihách Moje skvelé jedlo a Moje skvelé koláčiky

Pridaj komentár