Potrebujeme:
½ kg hovädzieho mäsa (napr. zo stehna)
1 malú žltú cibuľu
1 malú červenú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
hrsť sušených paradajok (bez nálevu)
soľ, korenie
1 baklažán
konzerva paradajok (alebo olúpané čerstvé paradajky)
cherry paradajky
1 mozzarela
1 balenie mozzarelových guľôčok
1 pohár červeného vína
hrsť tymiánu
maslo
cestoviny alebo iná príloha
čerstvé bylinky, napr. oregano
Najskôr si pripravíme zmes na mäsové guličky. Mäso zomelieme, pridáme nasekanú žltú aj červenú cibuľu, cesnak zbavený vnútorného klíčka, zomleté sušené paradajky, soľ a korenie. Zmiešame a vypracujeme guličky.
Na panvici rozpustíme maslo, baklažán nakrájame na cca 1 cm plátky a opečieme ho. Opečené kúsky odložíme bokom na tanier a pridáme guličky, ktoré poopekáme z každej strany. Ak je treba, pridáme ešte tuk, môže to byť aj iný tuk ako maslo, baklažán však robte na masle (ak nie ste alergici), maslo mu dodá jemnú chuť. Keď sú guľky opečené (netreba dlho, ešte sa budú zapekať), taktiež ich vyberieme mimo pekáč na tanier. Do pekáča dáme zavárané paradajky (v sezóne môžeme použiť aj čerstvé), prilejeme víno, pridáme tymián, soľ, korenie a uvaríme omáčku. Predhrejeme rúru a do hrnca poukladáme k omáčke opečený baklažán, mäsové guľky, cherry paradajky, nakrájanú mozzarelu (guličky ešte dostanú šancu neskôr) a vložíme ich do rúry na cca 20 minút na 180 stupňov. Potom pekáč vyberieme, poukladáme naň mozzarelové guľôčky, posypeme čerstvým oreganom a podávame napr. s cestovinami. Mäsko je jemné s kopou šťavy a baklažán opečený na masle chutí jedinečne… 🙂
One Response
ZAPEČENÉ MÄSOVÉ GUĽÔČKY S BAKLAŽÁNOM A MOZZARELOU - Najlepšie blogy
[…] ZAPEČENÉ MÄSOVÉ GUĽÔČKY S BAKLAŽÁNOM A MOZZARELO… zobrazený najskôr Moje […]