Zeleninové mufiny s údeným tofu

Zeleninové mufiny s údeným tofuKonečne je tu leto a čas čerstvej zeleniny… Nemôžem sa dočkať, ako sa jej najem dosýta. Krásne voňavej a chutnej, nie ako v zime… Takže ak ste na tom tak ako ja, mám tu pre vás jeden super recept na ľahký obed alebo večeru. Prípadne aj raňajky, čo len chcete… Z dávky mi vyšlo 16 ks mafín, čo pokojne vystačí 2 – 3 stravníkom. A ak si k tomu uvaríte nové zemiačky s vňaťkou, bude to jedna báseň… PS: jeden kúsok má len 42,5 kcal a až 44% bielkovín. Nemáte za čo :)

Potrebujeme:

185g nahrubo nastrúhanej cukety

280 g nadrobno nasekaného karfiolu

100 g hrášku

10 g sušených rajčín

180 g údeného tofu

5 vajec

70 g nastrúhanej mrkvy

soľ, korenie, bazalku a rozmarín – podľa chuti

strúčik cesnaku

 

Pripravíme si misu, do ktorej budeme všetky suroviny pridávať: cuketu a tofu nastrúhame nahrubo, karfiol očistíme a nasekáme nadrobno. Pridáme mrkvu nastrúhanú najemno, pretlačíme strúčik cesnaku, pridáme nakrájané sušené paradajky, hrášok, ochutíme soľou, bylinkami a zalejeme vajíčkami. Všetko spolu dobre premiešame a potom plníme mafinové košíčky. Môžete použiť silikónové, ale i klasické v kombinácii s mafinovým plechom. Pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút. Povrch môžeme pred dopečením posypať syrom a dať ešte zapiecť pod gril.

Zeleninové mufiny s údeným tofu

Viac skvelých receptov nájdeš v mojich knihách a kalendároch.

moje knihy

 

Ako sa vám tento recept páči?

Pridaj komentár