Ak neviete, čo variť alebo ste kdesi na lyžovačke na chate, môžete siahnuť po tejto klasike. Jedlo „z jedneho hrnca“, ktoré si namixujete podľa svojej chuti asi nikdy neomrzí. Nezaberie pol dňa prípravy a dá sa urobiť i vo fitness verzii s kuracím mäsom bez slaninky 🙂 (ale ono to s tou slaninkou tak fajnovo chutí..!)
Potrebujeme:
(množstvo podľa počtu osôb)
zemiaky
cibuľu
slaninku
bravčové (alebo iné) mäso
soľ
korenie
môžete pridať i papriku, paradajky, či cesnak
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pripravíme si i cibuľu, kocky slaninky a kúsky mäsa. Všetko striedavo napichujeme na ražeň, prípadne špajlu, posolíme a okoreníme. Ak nemáme ani jedno z toho, z alobalu len jednoducho vytvoríme balíček a všetko doň zabalíme, pre istotu použijeme viac vrstiev alobalu. Ražne obalíme alobalom a vložíme ich do rozpálenej pahreby, prípadne do rozohriatej rúry. Pečieme asi 20-30 minút, prípadne viac, ak pečieme v rúre. Potom balíčky vyberieme, rozbalíme a vychutnávame 🙂 Ak pečieme v rúre, môžeme balíčky rozbaliť a zemiaky nechať ešte „pripiecť“.
Pridaj komentár