Už som Vám písala, ako veľmi milujem jar? Keď sa všetko prebúdza, kvitne a hlavne – vonia. Včerajšie podvečerné fotenie som si naozaj užila, celá záhrada omamne voňala. Teraz u nás kvitnú jablone. A možno práve jablká z týchto kvietkov Vám budú robiť chúťky v mojich koláčoch na jeseň 🙂
Všetky rekvizity na fotke sú skutočne staré, stolička, stará kuchárska kniha aj vidličky. Kľúče (zavesené na operadle) však nájdete v MARI design – pre krásny domov
Na koláč potrebujeme:
1 šálku celozrnnej hladkej špaldovej múky
½ šálky bielej hladkej špaldovej múky
7 lyžíc kokosového cukru
1 lyžica vínneho kameňa (bezfosfátový prášok do pečiva)
1 lyžica škorice
100 g rozpusteného masla
5 lyžíc mlieka
1 vajce
šťava z ½ citróna
3 stonky rebarbory
veľká hrsť jahôd
mandľové lupienky
práškový xylitol/cukor
Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky. Dáme ju do misky a zasypeme 2 lyžicami cukru. Pripravíme si cesto. Do misky dáme najskôr suché suroviny, teda múky, cukor, vínny kameň a škoricu, dobre premiešame. Potom pridáme rozpustené maslo, 1 celé vajce, mlieko a šťavu z citróna. Vypracujeme cesto odliepajúce sa od misky, ktoré natlačíme do formy s priemerom 26 cm. Na takto pripravené cesto nasypeme ocukrenú rebarboru, na štvrťky nakrájané jahody, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na asi 20 minút. Treba to sledovať, každá rúra pečie trošku inak. Potom koláč vyberieme, necháme ho vychladnúť a posypeme práškovým xylitolom. Mňam
2 Responses
12 najlepších jahodových maškŕt a koláčov z môjho blogu - Moje Jedlo
[…] recept tu […]
12 najlepších jahodových maškŕt a koláčov z môjho blogu - Najlepšie blogy
[…] recept tu […]