Máte doma zvyšné zrelé banány? U mňa sa vyskytli dva a nik ich už nechcel. Najskôr som premýšľala, že urobím granolu alebo vafle, ale nakoniec som sa rozhodla pre chlebík, tzv. Banana Bread. Už som raz banánový chlieb robila, no nevydaril sa podľa predstáv, bol príliš mokrý a ťažký. Tento dnešný bol ale vážne super a hneď sa aj zjedol. Možno tým, že do cesta som dala len 1 banán a ten druhý šiel na vrch. Pridala som aj 2 hrste orechov a musím povedať, že to bol dobrý nápad. Vyskúšajte môj jednoduchý recept a pochutnajte si aj vy. Je ako stvorený na toto obdobie, keď nie je veľa možností zháňať suroviny, dokonca aj vajíčko potrebujete iba jedno 🙂 Budem rada, ak sa pochválite vašimi fotkami 🙂
Potrebujeme:
2 banány (jeden do cesta, jeden na ozdobu)
70 g rozpusteného masla
60 g cukru
1 vanilkový cukor
1 vajce
½ balíčka prášku do pečiva
1 lyžicu kakaa
½ lyžičky škorice
270 g polohrubej múky
2 hrste orechov
½ šálky acidka alebo mlieka
Postup je jednoduchý: banán popučíme, pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce, rozpustené vychladnuté maslo, mlieko (acidko), potom pridáme ostatné suroviny – múku, škoricu, kakao, prášok do pečiva a všetko pekne zmiešame. Pridáme nasekané orechy. Zmes nalejeme do pekáčika, na vrch položíme prekrojený banán a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme 30 – 40 minút, skúšame špáradlom, Keď ho vytiahneme suché, chlebík je upečený a môžeme ho vybrať von z rúry.
Pridaj komentár