Toto je najobľúbenejšia omáčka na cestoviny mojich detí 🙂 Je urobená raz dva – kým sa uvaria cestoviny a tak je toto jedlo skvelé aj vtedy, ak práve nestíhate zdĺhavé varenie. V lete môžete použiť aj čerstvé, šupky zbavené paradajky, v zime siaham po paradajkách z DMky. Vyhovuje mi ich zloženie, chuť a praktickosť – mám ich doma vždy niekoľko v „železnej rezerve“ a podľa potreby vždy použijem. Buď na polievku, k mäsu, do omáčok – využitie majú naozaj veľmi široké 🙂
Potrebujeme:
1 konzervu paradajok (alebo čerstvé paradajky)
hrsť – dve olív (podľa chuti, ak nemáte radi olivy, môžete ich vynechať)
1 cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
bylinky (tymián, oregano, bazalka)
obľúbené cestoviny
soľ
olej
vodu na cestoviny
parmezán
Cestoviny dáme variť do osolenej vody s kvapkou oleja a varíme ich do polomäkka (tzv. al dente). Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme cesnak, opečieme ho a čerstvé nakrájané alebo konzervované paradajky. Ak treba, ochutíme soľou. Všetko spolu premiešame a chvíľu podusíme. Potom pridáme olivy, bylinky a ohrev vypneme. Uvarené cestoviny zlejeme a zmiešame s omáčkou. Podávame posypané parmezánom.
Recepty na dobroty z ostatných DMbio surovín nájdete tu:
špaldová krupica: kysnuty cucoriedkovy kolac s posypkou
paradajkové kúsky: ravioli s gorgonzolou a pestom
mandľové maslo: mandlovo cokoladove cookies
Nájdete ma na FB https://www.facebook.com/mojejedlo/
Pridaj komentár